Sari la conținut

Dieta cu roşii vă ajută să daţi jos 5 kilograme într-o săptămână şi vă protejează de cele mai necruţătoare boli. Iată ce presupune

Roşiile sunt vedetele verii, reprezintă o sursă de sănătate şi vitalitate, dar sunt şi un aliat de nădejde în orice cură de slăbire.

Cu un conţinut bogat de apă, acestea sunt legumele ideale pentru o cură de slăbire perfectă şi sănătoasă. Numai 100 de grame de roşii oferă organismului o jumătate din necesarul de vitamine A şi C, care măresc rezistenţa organismului în faţa infecţiilor, vitamine din complexul B, foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar, şi vitamina E, care limitează depunerea colesterolului pe vasele sangvine.

În plus, roşiile mai conţin şi salicilaţi, care ajută sistemul circulator, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare. Fiind foarte bogate şi în antioxidanţi, aceste legume sunt excelente pentru menţinerea frumuseţii pielii şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Licopenul, o altă substanţă care se regăseşte în compoziţia roşiilor, este un excelent ingredient ce luptă împotriva cancerului uterin, fiind şi arma secretă împotriva apariţiei osteoporozei.

 Daţi jos 5 kilograme într-o singură săptămână

Ziua 1
Micul dejun: un ou fiert tare, o felie de brânză degresată, o felie de pâine integrală sau neagră, un pahar cu suc de roşii şi o cafea neîndulcită sau îndulcită cu puţină miere, nu cu alt sortiment de îndulcitori alimentari.
Prânz: 20 de grame de paste fierte, un bol cu salată din trei roşii, ceapă verde, pătrunjel, puţin ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie, un iaurt degresat şi un pahar cu suc de roşii.
Cină: un bol cu supă de roşii preparată tradiţional, 100 de grame de piept de pui la grătar şi un fruct la alegere.

Ziua 2
Micul dejun: o felie de brânză degresată, o roşie, două felii de pâine neagră sau integrală şi un ceai îndulcit cu miere.
Prânz: un bol cu supă de roşii, o porţie de 150 de grame de peşte la grătar şi un pahar cu iaurt degresat.
Cină: o salată de legume din trei roşii, doi castraveţi, ceapă verde, salată verde, puţin ulei de măsline, suc proaspăt de lămâie şi un fruct la alegere.

Ziua 3
Micul dejun: un bol cu salată de fructe la alegere şi o cafea fără zahăr.
Prânz: o porţie de salată orientală cu 150 de grame de carne de pui la grătar şi un pahar cu suc de roşii.
Cină: 100 de grame de piure de cartofi, un ou fiert tare şi o salată din trei roşii.

Ziua 4
Micul dejun: o felie de brânză degresată, două felii de pâine neagră sau integrală, un pahar cu suc de roşii şi un ceai îndulcit cu puţină miere.
Prânz: 150 de grame de peşte fiert, un bol cu salată de roşii, castraveţi şi ceapă verde şi un fruct la alegere.
Cină: o porţie de supă de roşii, 200 de grame de fasole verde fiartă şi o salată de fructe.

Ziua 5
Micul dejun: o ceaşcă cu compot de ananas şi o cană cu lapte dulce degresat.
Prânz: un ou prăjit, două felii de pâine neagră sau integrală, un bol cu salată de roşii şi castraveţi şi un fruct la alegere.
Cină: 200 de grame de ciuperci preparate la grătar, 30 de grame de caşcaval, o salată din două roşii şi un pahar cu suc de roşii.

Ziua 6
Micul dejun: o felie de brânză degresată, două felii de pâine integrală sau neagră şi o ceaşcă cu cafea amară.
Prânz: 100 de grame de carne de pui fiartă, 50 de grame de orez fiert, o salată cu roşii şi un fruct la alegere.
Cină: 100 de grame de peşte fiert cu un cartof fiert stropit cu puţin suc proaspăt de lămâie şi un pahar cu suc de roşii.

Ziua 7
Micul dejun: un pahar mic cu iaurt degresat, două felii de pâine neagră sau integrală, o cafea amară şi un fruct la alegere.
Prânz: o porţie de 200 de grame de pui fiert sau la grătar, doi cartofi fierţi sau copţi şi un pahar cu suc de roşii.
Cină: 100 de grame de brânză degresată, o salată de roşii cu ceapă verde şi castraveţi şi un fruct la alegere.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel