Sari la conținut

Dieta de două zile cu castraveți combate retenția de apă și inflamația, principalele cauze ale kilogramelor în plus

Castraveţii au un conţinut mare de apă (95%), enzime, vitamine (A, B1, B2 şi C), sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, mangan şi iod. O cură cu această legumă este extrem de indicată deoarece este un bun depurativ, ajutând la evacuarea apei reţinute, dizolvarea acidului uric şi uraţi şi la eliminarea substanţelor toxice din organism. În plus, are efect antiinflamator.

Orice persoană ştie că într-o cură de slăbire cel mai important lucru este să elimini şi nu să depui. Castravetele este leguma perfectă pentru curăţarea tractului digestiv, pentru că stimulează şi uşurează tranzitul intestinal, o problemă des întâlnită la multe femei, mai ales în perioadele de dietă, dar şi în timpul sarcinii şi al menopauzei.
Fiind săracă în calorii, doar 10 kcal la 100 de grame, această legumă poate fi consumată în orice cantitate doriţi. În plus, este foarte săţioasă. Castravetele mai are proprietatea de a ajuta la subţierea depozitelor de grăsime de pe abdomen.

Daţi jos două kilograme în două zile
Pentru cei care se pregătesc să-şi petreacă vacanţa la mare şi au nevoie de o dietă rapidă şi cu efecte sigure, recomandăm cura de două zile cu castraveţi, în urma căreia veţi da jos aproximativ două kilograme. Dacă vreţi să slăbiţi mai mult puteţi repeta dieta.

Ziua 1
Mic dejun: o felie de pâine cu seminţe, o linguriţă cu unt şi 200 de grame de castravete cu verdeaţă.
Gustare: 125 de grame de kefir, mixat cu castravete şi suc de lămâie.
Prânz: castraveţi umpluţi – se scobeşte un castravete, iar crema de brânză şi smântână se mixează cu zeamă de lămâie, ceapă tocată şi mărar. Se lasă la rece şi se umple castravetele.
Gustare: castraveţi proaspeţi cu verdeaţă – nelimitat.
Cina: cartofi gratinaţi – 200 de grame de cartofi şi 200 de grame de legume, după preferinţă. Acestea se fierb, apoi se amestecă împreună cu şuncă, puţin lapte şi condimente, după gust. Se pune brânză rasă deasupra şi se coace la cuptor.

Ziua 2
Mic dejun: 30 de grame de musli cu 100 de grame de fructe, la alegere şi 150 de grame de iaurt.
Gustare: un măr.
Prânz: file de vită cu castravete – 80 de grame de file de vită preparat fără grăsimi, doi cartofi mici fierţi, pătrunjel şi castravete.
Gustare: un castravete.
Cina: salată de cartofi cu castravete – 200 de grame de cartofi fierţi şi un castravete se toacă şi se amestecă. Deasupra se toarnă un sos obţinut din zeama de la o lămâie, împreună cu două linguri cu lapte, muştar, piper şi ceapă verde mărunţită.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel