vineri, octombrie 30, 2020

În ciuda numelui pe care îl poartă, dieta de patru zile este de fapt un program de lungă durată cu șapte faze de câte patru zile fiecare.

Dieta de patru zile a fost scrisa de Dr. Ian Smith, care este, de asemenea, autorul cartii ”Fat Smash ”şi ”Extreme Fat Smash”.
Smith susţine că acest program ajuta la evitarea capcanelor comune din diete, inclusiv plictiseala,ronțăitul între mese și mâncatul exagerat.

Citește și:

Înainte cu 10 zi zile să începi dieta, însă trebuie să faci câteva lucruri: să ții un jurnal cu alimentele pe care le consumi și cu exercițiile pe care le faci.

De asemenea, trebuie să-ți faci o autoevaluare să afli de ce ai probleme cu greutatea și de ce nu reușești să slăbești.

Odată ce ai stabilit la ce greutate vrei să ajungi poți începe regimul.

Dieta are șapte faze și fiecare fază durează patru zile:

Citește și:

1. Introducerea – poți mânca fructe, legume care nu contin amidon, fasole, orez brun și produse lactate fără grăsimi. Este bine de știut că nu trebuie consumată niciun fel de carne.

2. Tranziția – în această fază meniul conține multe alimente neprocesate bogate în fibre.

3. Proteinele – consumi alimente bogate în proteine precum carne slabă, pește și ouă

4. Faza lejeră – poți să mănânci pizza, paste, hamburgeri dar fără să exagerezi

Citește și:

5. Ambiția – dieta începe să devină puțin mai restrictivă, nu ai voie să depășești 1300 de kilocalorii pe zi și să faci în fiecare zi o oră de exerciții cardio.

6. Echilibrul – respecți o dietă echilibrată și continui să faci exerciții

7. Faza viguroasă – este cea mai restrictivă parte, în cele patru zile trebuie să consumi mai mult fructe și legume și faci exerciții cardio.

 

Parteneri--