luni, martie 27, 2023

Vara este esențială hidratarea și după aceea ceea ce mâncăm. Cel puțin așa susțin specialiștii în nutriție. Cu alte cuvinte, menținerea unui echilibru hidric este foarte importantă dacă vrei să fii sănătos.

În consecință, pe lângă cei doi litri de apă ce trebuie să-i bei zilnic, este bine să suplimentezi aportul de apă. Mai ales atunci când faci sport sau în zilele în care transpiri în exces din pricina caniculei.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

Specialiștii spun că în zilele de vară în care temperatura este foarte mare ar trebui să limitezi cantitatea de cafea pe care o bei. De asemenea, stai departe de alcool. În schimb, la masa de prânz ar fi bine să consumi o supă care este foarte hrănitoare. În plus, aceasta va contribui la reglarea temperaturii organismului.

Dieta pe care este bine să o respecți vara este compusă din fructe și legume, salate proaspete.

Iată ce legume este bine să le ai zilnic în meniu: roșii, castraveți, ardei grași, ardei capia, dovlecei, ciuperci, vinete. Dar și mazărea sau fasolea verde sunt foarte sănătoase și pline de nutrienți.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Cireșele să nu-ți lipsească

În prima parte a verii găsești cireșe, căpșuni, zmeură. Dar și caise, piersici, pere, pepeni galbeni sau roșii. Chiar dacă în magazine găsești fructe exotice, ideal este să te bucuri de fructele de sezon.

Înlocuiește cafeaua cu ceaiul verde

Ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua pe care erai obișnuită să o bei în fiecare dimineață. Și suc de fructe poți să bei dimineață, însă dacă ai de exemplu diabet zaharat sau dacă ești la regim, nu bea mai mult de un pahar. Acest suc conține multe zaharuri naturale și poate să-ți crească glicemia.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

De asemenea, specialiștii spun că la masa de prânz să nu consumi mai mult de 400 de calorii, iar cina să aibă aproximativ 450 de calorii. Cele două gustări pe care le poți servi în timpul zilei ar putea să aibă 150 de calorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private