Categories: Stil de viaţă

Dieta e mai ușoară pentru EI: bărbații pierd de DOUĂ mai multă grăsime decât femeile. Explicația specialiștilor

Bărbații pierd de DOUĂ mai multă grăsime decât femeile. Dieta funcționează mai bine pentru bărbați decât pentru femei, a constatat un studiu.

Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh spun că hormonul sexual feminin, estrogenul, îngreunează femeile să slăbească prin reducerea caloriilor.

Într-o tabără de pierdere a greutății de patru săptămâni pentru 42 de persoane, bărbații au pierdut 16% din greutatea corporală, în timp ce femeile au pierdut doar jumătate din atât, la opt%.

Bărbații pierd de DOUĂ mai multă grăsime decât femeile, la dietă

„Credem că acest lucru se datorează faptului că estrogenul promovează depozitarea grăsimilor pentru fertilitate, deoarece sarcina necesită multă energie. Corpul bărbaților pare să fie capabil să susțină o rată metabolică mai mare chiar și atunci când au mai puține calorii.

Oamenii se pot descuraja dacă nu pare că o dietă funcționează, dar poate avea totuși beneficii pentru sănătate pentru femei, chiar dacă acestea nu pierd mult în greutate. Se pune accent pe o dietă pentru a slăbi, deoarece suntem îngrijorați de felul în care arătăm, mai degrabă decât să ținem o dietă pentru sănătate”, a spus autorul studiului, profesorul William Cawthorn,potrivit The Sun.

Cu toate acestea, ca un impuls pentru femei, diferența de gen a dispărut la participanții cu vârsta peste 45 de ani și ambele sexe au pierdut 10%.

Studiul a comparat dieta masculină și feminină atât la oameni, cât și la șoareci și a găsit aceleași rezultate

Bărbații au fost limitati la 2.000 de calorii pe zi, iar femeile la 1.500 de calorii, comparativ cu aportul recomandat de 2.500 kcal și 2.000 kcal. Pe lângă pierderea în greutate, bărbații și-au scăzut mai eficient glicemia prin dietă.

Hormonii fac corpul bărbaților și al femeilor să reacționeze diferit la dietele sărace în calorii. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc și ajung la menopauză, estrogenul lor scade, ceea ce explică de ce dieta funcționează la fel de bine la persoanele în vârstă.

Studiul nostru este primul care arată că aceste diferențe dispar în mare măsură la vârste mai înaintate. Acest lucru sugerează că, dacă femeile nu au reușit să piardă grăsimi prin dietă atunci când sunt mai tinere, ar putea avea mai mult succes când sunt mai în vârstă”, a concluzionat profesorul Cawthorn.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

51 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică