sâmbătă, iunie 10, 2023

Bărbații pierd de DOUĂ mai multă grăsime decât femeile. Dieta funcționează mai bine pentru bărbați decât pentru femei, a constatat un studiu.

Oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh spun că hormonul sexual feminin, estrogenul, îngreunează femeile să slăbească prin reducerea caloriilor.

Într-o tabără de pierdere a greutății de patru săptămâni pentru 42 de persoane, bărbații au pierdut 16% din greutatea corporală, în timp ce femeile au pierdut doar jumătate din atât, la opt%.

Bărbații pierd de DOUĂ mai multă grăsime decât femeile, la dietă

„Credem că acest lucru se datorează faptului că estrogenul promovează depozitarea grăsimilor pentru fertilitate, deoarece sarcina necesită multă energie. Corpul bărbaților pare să fie capabil să susțină o rată metabolică mai mare chiar și atunci când au mai puține calorii.

Oamenii se pot descuraja dacă nu pare că o dietă funcționează, dar poate avea totuși beneficii pentru sănătate pentru femei, chiar dacă acestea nu pierd mult în greutate. Se pune accent pe o dietă pentru a slăbi, deoarece suntem îngrijorați de felul în care arătăm, mai degrabă decât să ținem o dietă pentru sănătate”, a spus autorul studiului, profesorul William Cawthorn,potrivit The Sun.

Cu toate acestea, ca un impuls pentru femei, diferența de gen a dispărut la participanții cu vârsta peste 45 de ani și ambele sexe au pierdut 10%.

Studiul a comparat dieta masculină și feminină atât la oameni, cât și la șoareci și a găsit aceleași rezultate

Bărbații au fost limitati la 2.000 de calorii pe zi, iar femeile la 1.500 de calorii, comparativ cu aportul recomandat de 2.500 kcal și 2.000 kcal. Pe lângă pierderea în greutate, bărbații și-au scăzut mai eficient glicemia prin dietă.

Hormonii fac corpul bărbaților și al femeilor să reacționeze diferit la dietele sărace în calorii. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc și ajung la menopauză, estrogenul lor scade, ceea ce explică de ce dieta funcționează la fel de bine la persoanele în vârstă.

Studiul nostru este primul care arată că aceste diferențe dispar în mare măsură la vârste mai înaintate. Acest lucru sugerează că, dacă femeile nu au reușit să piardă grăsimi prin dietă atunci când sunt mai tinere, ar putea avea mai mult succes când sunt mai în vârstă”, a concluzionat profesorul Cawthorn.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private