Sari la conținut

Dietă ficat gras. Acestea sunt alimentele recomandate pacienților

afectiuni ale ficatului
Sursa foto: athiva Doctorul Zilei
Semne ca ai ficatul bolnav

Ficatul este unul dintre cele mai mari organe din organism și este responsabil de digerarea alimentelor, stocarea energiei și eliminarea toxinelor. Când oricare dintre aceste procese este alterat, poate apărea boala ficatului gras, o afecțiune în care grăsimea se acumulează în ficat.

La fel, aceasta afectiune poate fi cauzata de consumul de cantitati mari de alcool, precum si de zahar sau grasimi; În plus, MSD indică faptul că această patologie apare din cauza obezității, a anomaliilor metabolice, a toxinelor, a anumitor medicamente, a tulburărilor metabolice ereditare.

Ficatul gras este considerat o boală tăcută, deoarece în majoritatea cazurilor nu există simptome. Cu toate acestea, la unii oameni este posibil să observați semne precum oboseală sau disconfort abdominal vag. În plus, ficatul tinde să crească în volum, ceea ce poate fi detectat de medic în timpul examinării.

Această boală poate fi tratată cu o dietă corectă, deoarece printr-o dietă echilibrată grăsimea din ficat poate fi eliminată pas cu pas. Cu toate acestea, înainte de a face o schimbare în alimentație, primul lucru de făcut este să mergeți la un medic specialist.

Dietă ficat gras. Aldegazar recomandă o serie de alimente care ar trebui consumate și altele care ar trebui evitate.

Alimente pentru combaterea sau prevenirea ficatului gras:

  • Consumați între 4 și 5 porții de legume și fructe, precum salată verde, mere, piersici, papaya, vinete.
  • Alimente bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală, paste integrale din grâu, orezul brun.
  • Carne albă, care are un conținut scăzut de grăsimi, inclusiv curcan, pui și pește.
  • Ouăle, iaurtul și laptele sunt, de asemenea, opțiuni bune pentru a preveni ficatul gras.

Alimente care provoacă ficatul gras

  • Evitați consumul ridicat de pâine albă, orez și paste.Nu consumați alimente congelate și fast-food.
  • Evitati consumul de bauturi racoritoare, prajituri, fursecuri industrializate.
  • În cele din urmă, preveniți consumul de grăsimi saturate precum untul, cârnații, maioneza.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel