Sari la conținut

Dieta-fulger cu murături. Slăbești și scapi de toxine în doar trei zile

Fie că este vorba despre varză, castraveţi, gogonele, sfeclă, pepeni sau conopidă, tradiţionalele murături joacă un rol important şi în procesul de slăbire, având un indice caloric foarte scăzut. Un castravete murat de 143 g conţine numai 17 calorii, iar cei mici, cu greutatea de 37 g, au numai 4 calorii, dintre care 0,2 g de proteine şi 0,5 g glucoză.

Principalul avantaj al murăturilor este acela că păstrează calitatea nutritivă a legumelor în mod integral. Murăturile în saramură sunt considerate probiotice, iar oţetul folosit la murături poate reduce indicele glicemic al alimentelor bogate în carbohidraţi consumate la aceeaşi masă.

Trebuie totuşi să tineţi cont de faptul că efectul murăturilor în arderea kilogramelor depinde în mare măsură de modul cum sunt preparate. Este lesne de înţeles că adaosul de zahăr din murături sau murăturile din comerţ care conţin îndulcitori, arome artificiale şi conservanţi nu te vor ajuta la fel de mult să slăbeşti.

Dieta pe care v-o propunem astăzi, deşi garantează o slăbire rapidă (3 kilograme în 3 zile), nu asigură toţi nutrienţii de care organismul are nevoie aşa că nu este recomandat să o urmaţi mai mult de 3 zile şi nici să o repetaţi mai devreme de o lună, pentru a nu crea dezechilibre.

Meniul dietei cu murături:

Ziua 1

Consumă pe tot parcursul zilei în jur de un kilogram de murături (varză murată, castraveţi, gogoşari, gogonele).
Pentru cele mai bune rezultate, îţi recomandăm ca în prima zi a dietei să mănânci numai murături. Astfel, soliciţi metabolismul să ardă rapid grăsimile şi începi să-ţi detoxifici organismul.

Ziua 2

Poţi reduce cantitatea de murături la aproximativ 700 de grame. În această zi mai poţi consuma un ou fiert (la gustarea dintre micul dejun şi prânz) şi mere (la masa de la prânz).

Cina din cea de-a doua zi a dietei poate consta într-un preparat pe bază de varză murată. O variantă ar fi să prepari o mâncare la cuptor, din varză murată, cartofi copţi, puţin lapte, 20 de grame de unt, ceapă şi condimente.

Ziua 3

În această zi poţi combina meniurile din primele două zile.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel