Sari la conținut

Dieta japoneză promite să te scape de 10 kilograme în timp record. Cele trei alimente-cheie care declanșează slăbirea

Dieta japoneză promite să te scape de 10 kilograme în 10 zilei. Japonezii sunt un popor strict, iar asta se vede și în alimentația lor – mânâncă multe legume și fructe și foarte rar fast-food sau dulciuri. Dacă vrei să slăbești rapid, trebuie doar să mânânci ca un japonez. Dieta japoneză te ajută să slăbești 10 kg în 10 zile.

Cele 3 alimente cheie sunt – clasicul orez, usturoiul și murăturile.

Este toamnă așa că sigur ai pregătit borcane cu murături de tot felul, orezul este sățios și îți va ține de foame, iar usturoiul îți va îmbunătăți sistemul imunitar și te va feri de gripe. Nu doar că o să slăbești, dar o să ai o sănătate de fier, la fel ca japonezii.

Dieta japoneză promite să te scape de 10 kilograme în 10 zilei

Ei respectă foarte mult ritualul mesei și nu le place să se grăbească atunci când mânâncă, deoarece, dacă te grăbești te vei balona imediat. În cele 10 zile ai voie să mânânci 500 de grame de orez pe zi, porționat așa cum îl consumi tu. Adaugă murături pentru gust și pătrunjel. Dacă îți place usturoiul, poți adauga și 1-2 căței de usturoi. Asesonează totul cu salate proaspete, deoarece te vei plictisi de unicul fel de mâncare.

Astfel, vei reuși să slăbești 10 kg în 10 zile, însă, dieta este una foarte restrictivă așa că dacă ai probleme de sănătate nu te sfătuim să ții această dietă.

De ce nu ar trebui să ne lipsească de la masă murăturile?

Aproape că nu există gospodărie să nu se găsească toamna un butoi de varză pusă la murat pentru iarnă. Ei bine, nu mulți sunt cei care știu că oamenii de știință și doctorii din întreaga lume au descoperit, de o bună bucată de vreme legătura dintre alimentele fermentate și să- nătatea noastră! În multe țări din Asia, de exemplu, longevitatea oamenilor se pune și pe seama aportului de produse care trec prin procesul de fermentare, pe care medicii nutriționiști le consideră adevărate minuni pentru sănătatea noastră!

„Numeroase studii au arătat că un aport consistent de alimente fermentate ajută foarte mult la sănătatea noastră. Ba chiar există studii elaborate care ar arăta faptul că aceste produse ar lupta și cu multe forme de cancer. De asemenea, există studii care arată că populații din diferite regiuni ale lumii, ce se alimentează cu mâncare fermentată, ar avea o speranță de viață mai mare decât a populațiilor care nu recurg la acest proces de fermentare a alimentelor. Totodată, ele luptă și cu anumite infecții”, ne-a declarat dr. Corina Zugravu, medic în nutriție și igiena alimentației.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel