miercuri, decembrie 1, 2021

Pacienții care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentație marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe și legume, cereale și leguminoase, o cantitate scăzută de

Te-ar mai interesa: OMS a făcut anunțul: „Omicron necesită o acţiune u...

carne roșie, pește și produse lactate, puțin vin roșu la masă și ulei de măsline ca aport principal de grăsime, scrie passionsante.be.

Față de regimul occidental clasic, regimul mediteranean contribuie la o evoluție mai satisfăcătoare a cancerului de prostată — cel puțin așa arată o echipă de cercetători americani de la Universitatea Harvard, care a observat timp de circa 15 ani un grup de o mie de pacienți suferind de cancer. Cei care respectau cel mai mult regulile dietei mediteraneene au fost expuși — în timpul perioadei de observație — ‘mult mai puțin’ decesului din cauza bolii

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

și din alte cauze față de cei care au fost cel mai departe de ea.

Acest lucru nu înseamnă că regimul mediteranean trebuie considerat ca un ‘tratament’, ci, pe baza acestor observații, se pare că ajută la scăderea riscului de deces legat de cancerul de prostată. Autorii cercetării arată că ‘rezultatele sunt încurajatoare, trebuind însă să fie verificate și preluate în alte studii’, încheie passionsante.be.

Te-ar mai interesa: Atenție, 8 semne de care trebuie să ții seama! Cu ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri