Sari la conținut

DIETA-MINUNE a vedetelor. Cum să scapi de 2 kilograme în 5 zile fără să te înfometezi

The Burn este o dietă inovativă ușor de urmat care se bazează pe descoperirea cauzei kilogramelor în plus.

Când starurile de la Hollywood vor să aibă o siluetă de invidiat pe covorul roșu, apelează la Haylie Pomroy, nutriționist în California, care a dezvoltat The Burn, o dietă ingenioasă cu ajutorul căreia se obțin rezultate spectaculoase în doar câteva zile.

Haylie Pomroy, nutriționistul preferat al vedetelor de la Hollywood
Haylie Pomroy, nutriționistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Mâncărurile permise în dietă sunt sățioase și ușor de preparat. Cele trei planuri ale dietei, de 3, de 5 sau de 10 zile țintesc diferitele cauze psihologice ale kilogramelor în plus-un dezechilibru hormonal, intestin lent sau retenție de apă-.

Haylie recomandă-combinarea unor ierburi, condimente și alimente care topesc grăsimea și împiedică acumularea kilogramelor
Haylie recomandă combinarea unor ierburi, condimente și alimente care topesc grăsimea și împiedică acumularea kilogramelor

Mai jos, vom descrie planul de 5 zile care te ajută să slăbești prin echilibrarea bacteriilor din intestine și eliminarea toxinelor din organism. Dieta elimină grăsimea de pe burtă, ameliorează balonarea și te ajută să-ți sculptezi o talie de invidiat.

ESTE DIETA DE 5 ZILE POTRIVITĂ PENTRU TINE?

Dacă ai cel puțin 3 simptome dintre cele prezentate în lista de mai jos, această dietă este perfectă pentru tine:

  • Te balonezi des, în special după ce mănânci?
  • Ai probleme digestive precum constipația sau diareea?
  • Ai fost diagnosticat cu sindromul colonului iritabil?
  • Te confrunți cu arsurile la stomac sau cu indigestia cel puțin o dată pe săptămână?
  • Ai tendința să te îngrași în special în zona taliei?
  • Ai pete mici albe pe brațe?
  • Ai un strat alb pe limbă?
  • Ai o tuse productivă și senzația că te îneci din cauza mucusului din gât?

Dieta de 5 zile este creată să combată simptomele de mai sus prin îmbunătățirea digestiei. Alimentația modernă, dezechilibrată și stresul pot crea dezechilibre ale florei intestinale, numărul bacteriilor rele, îl depășesc pe cel al bacteriilor bune, și atunci apar problemele de digestie.

Dacă sistemul digestiv nu funcționează corect, toxinele se acumulează în intestine. Și organismul le depozitează apoi în celulele de grăsime, în special în cele de pe abdomen.
Dacă sistemul digestiv nu funcționează corect, toxinele se acumulează în intestine. Și organismul le depozitează apoi în celulele de grăsime, în special în cele de pe abdomen.

În doar 5 zile, însă, The Burn poate inversa acest proces. Fiecare ingredient este ales pentru a susține bacteriile sănătoase din intestine și pentru a elimina excesul de grăsime.

Ingredientele din smoothie susțin secreția de enzime care țintesc și topesc grăsimea. Ceaiurile stimulează digestia, iar supa hrănește, hidratează și vindecă intestinele.

Toate alimentele permise în dietă sunt alese pentru capacitatea lor de a stimula metabolsimul.

CE PRESUPUNE DIETA?

”Armele” secrete ale dietei sunt smoothie-urile, ceaiurile și supa. Iată rețeta și cum să le incluzi în alimentație

ZIUA 1

Mic-dejun: smoothie, ceai

Gustare: supă, un pahar mare de apă

Prânz: Linte cu ardei iute, ceai, un pahar mare de apă

Gustare: supă, un pahar mare de apă

Cină: Friptură de vită și brocoli, ceai, un pahar de apă

Înainte de culcare: măr copt (Se presara o jumătate de măr cu scorțișoară, se pune intr-un vas termorezistent cu 1 lingură de apă, se acoperă și se coace la 200C / 180C, timp de 6/20 minute)

ZIUA 2

Mic-dejun: smoothie, ceai

Gustare: supă, un pahar mare de apă

Prânz: friptură de vită și brocoli, ceai, un pahar mare de apă

Gustare: supă, un pahar mare de de apă

Cină : plăcinta ciobanului, ceai, un pahar de apă

Înainte de culcare: compot de prune uscate (amestecă 150 g prune uscate cu 110 ml apă și o lingură de suc de lămâie. Fierbe-le timp de 20-30 de minute, până se înmoaie.)

ZIUA 3

Mic-dejun: smoothie, ceai

Gustare: supă, un pahar mare de de apă

Prânz: plăcinta ciobanului, ceai, un pahar de apă

Gustare: supă, un pahar mare de de apă

Cină: dovleac umplut, ceai, un pahar mare de apă.

Înainte de culcare: pară coaptă ( Fierbe o jumătate de pară în puțină apă cu nucșoară proaspătă până se înmoaieaproximativ 10minute-).

ZIUA 4

Mic-dejun: smoothie, ceai

Gustare: supă, un pahar mare de de apă

Prânz: dovlecel umplut, ceai, un pahar mare de apă..

Gustare: supă, un pahar mare de de apă

Cină: Somon cu fenicul, ceai, un pahar de apă

Înainte de culcare: ananas la grătar (ține-l pe grătar timp de câteva minute, până când se caramelizează)

ZIUA 5

Mic-dejun: smoothie, ceai

Gustare: supă, un pahar mare de de apă

Prânz: Linte cu ardei iute, ceai, un pahar mare de apă

Gustare: supă, un pahar mare de apă

Cină: Rețetă italină, ceai, un pahar de apă.

Înainte de culcare: papaya coaptă (pune niște suc de lămâie pe papaya și coace-o timp de 10 minute)

REȚETĂ SMOOTHIE

Breakfast smoothie

O PORȚIE

40 g semințe de dovleac

1 lămâie decojită

1 linguriță semințe de chia

½ măr verde

½ ceașcă frunze de busuioc proaspăt

½ castravete

225 ml de apă

200 g gheață

Se amestecă semințele de dovleac într-un blender. Apoi se adaugă și celelalte ingrediente și se amestecă până la omogenizare. Adăugați o linguriță de stevia (un îndulcitor natural), o picătură de esență de vanilie sau un vârf de cuțit de scorțișoară pentru gust.

CEAI

15 portii (suficient pentru toată dieta).

10 lingurițe scorțișoară

5 bucăți ghimbir proaspăt curățat si tăiat bucăți

10 pliculete de ceai de mentă

10 pliculete de ceai de lemn dulce

6 linguri semințe de in

4 litri / 7 halbe de apă

Combină toate ingredientele într-o oală și ține-l pe foc până dă în clocot, apoi lasă-l la infuzat timp de 1015 minute și după ce se răcește ține-l la frigider.

SUPĂ

Zece portii. Bucurați-vă de un castron de două ori pe zi.

½ litri de apă

1.7 kg conopidă tocată

3 cepe verzi tocate

300 g fasole verde

125 g sparanghel tocat

160 g coriandru sau pătrunjel tocat

2 catei de usturoi tocati

1 foaie de dafin uscată

1 ardei gars verde tocat

1-2 ardei iuți tocați fin

400 g roșii

½ telină feliată

½ varza rosie tocată

2 linguri de sos de soia fara gluten

½ linguriță oregano uscat

½ linguriță rozmarin uscat

¼ linguriță cimbru uscat

2 linguri sare de mare

Combină toate ingredientele, cu excepția sării într-o oală mare, și adu-le la fierbere, la foc mediu. Se reduce temperatura și se fierbe timp de două ore. Adaugă sarea în ultimele cinci-zece minute de gătit. Se serveste fierbinte, caldă sau la temperatura camerei. Pune la frigider timp de până la trei zile. Ține restul la la congelator.

FRIPTURĂ DE VITĂ CU BROCOLI

Beef and broccoli bowl

4 porții:

4 căței de usturoi tocat

2 linguri de ghimbir proaspăt tocat

2 linguri sos de soia

2 linguri oțet de orez

½ linguriță de fulgi de ardei iute zdrobiți

450g mușchi vită, feliat (5mm grosime)

4 linguri ulei de semințe de struguri

½ ceapă roșie medie, feliată

½ ardei roșu

1 kg broccoli

2 linguri semințe de susan

350g quinoa fiartă

Se amestecă împreună ardeiul iute, usturoi, ghimbirul, sosul de soia și oțetul. Apoi se lasă friptura la marinat în acest amestec timp de 15 minute. Se încălzește 1 lingura de ulei de seminte de struguri în tigaie. Se pune carnea de vită în tigaie și se prăjește 1 minut, doar până nu mai este roz la exterior.

Se călește ceapa în ulei de semințe de struguri 1 minut, după care se adaugă ardeiul gras și se mai ține un minut la călit. Se pun ceapa și ardeiul într-un castron iar în uleiul rămas se călește brocoli timp de 1 minut, după care se acoperă și se gătește la aburi încă 1 minut.
Adaugă carnea de vită și legume înapoi în tigaie, cu suc de roșii și semințe de susan și după ce dau în clocot se mai lasă pe foc aproximativ 5-10 minute. Se servește cu quinoa.

LINTE CU CHILI

chili

Pentru 4 porții

2 linguri ulei de măsline extra-virgin sau ulei de semințe de struguri

2 morcovi, cuburi

1 ardei roșu, cuburi

1 țelină, cuburi

1 ceapă medie, cuburi

2 căței de usturoi, tocat

1 ½ lingură de ardei iute pulbere

½ lingură de chimen

½ linguri de boia de ardei

1 linguriță oregano uscat

¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat

½ litri supă de legume sau de pui

200g linte uscată

425g  fasole neagră

425g roșii cubulete cu suc la conservă

½ linguriță sare de mare

75g ceapă verde

40g coriandru proaspăt tocat

sucul de la o lămâie

Se pune uleiul, morcovii, ardeiul roșu, țelina și ceapa într-o tigaie mare și se fierb, amestecand, timp de zece minute. Se adaugă usturoiul, praful de ardei iute, chimen, boia de ardei, oregano, piper cayenne și piper negru și se gătesc timp de un minut.
Se adaugă lintea și și se aduce la fierbere. Se reduce focul și se fierbe timp de 30 minute cu capac. Se adaugă apoi, fasolea neagră, roșii si sare. Se fierb la foc mic timp de zece minute, apoi se adaugă ceapa verde, coriandru și sucul de lamaie

PLĂCINTA CIOBANULUI

Shepherds pie (stock picture)

4 porții

Pentru topping

4 cartofi dulci medii

3 linguri ulei de cocos brut

½ linguriță sare de mare

½ linguritță scorțișoară măcinată

¼ linguriță nucșoară

ardei iute (după gust)

Pentru umplutură

1 lingură ulei de măsline extra-virgin sau ulei de semințe de struguri

2 morcovi mari, cuburi

2 tulpini de țelină, cuburi

1 ceapă medie, cuburi

1 linguriță sare de mare

2 căței de usturoi, tocat

¾ linguriță de ardei rosu

½ linguriță oregano uscat

½ linguriță chimion măcinat

¼ linguriță scorțișoară

450g carne de curcan tocată

240ml supă de pui

ISe âncălzește cuptorul la 220 grade C și se pun la cuptor cartofii dulci care se lasă30 minute. Apoi se pun la răcit.

Între timp, se pune uleiul de măsline, morcovii, telina, ceapa si puțină sare într-o oală și se amesteca des, până când legumele sunt moi. Se adaugă usturoiul, ardeiul rosu, oregano, chimen și scorțișoară, și se gătesc timp de un minut. Adugă carnea de curcan si amestecă, până când este rumenită. Adaugă supa de pui și gătește la foc iute timp de 10 minute.

Când cartofii dulci sunt reci se scoate carnea  și se amesteca cu ulei de nucă de cocos, sare, scorțișoară, nucșoară și piper cayenne pana se omogenizeaza. Pune amestecul, uniform, intr-un vas termorezistent de 20 x 25 cm și adaugă cartofi dulci pe partea de sus. Coace timp de 15 minute.

DOVLECEI UMPLUȚI

Stuffed courgettes

PENTRU 4 PORTII:

4 dovlecei medii (circa 23cm )

2 linguri ulei de măsline extra-virgin

½ ceapa medie, tocată mărunt

½ ardei roșu, tocat mărunt

3 căței de usturoi, tocați

2 lingurițe de chimen

1 ½ linguriță sare de mare

¼ linguriță fulgi de ardei roșu zdrobit

450g carne de vită macră tocată

110ml supă de pui

175g quinoa fiartă

40g  mentă proaspătă, tocată

40g  pătrunjel, tocat mărunt

Se incalzeste cuptorul la 190 ° C . Taie în doua dovleceii si scoate semințele. Pune bucătile de dovlecel într-un vas termorezistent de 23 x 33cm.

Călește ceapa și ardeiul în ulei timp de trei minute. Adaugă usturoiul, chimen, sare și fulgi de ardei rosu si gătește timp de un minut. Adaugă carnea de vită tocată amestecand des, până când se rumeneste (aproximativ zece minute). Pune supa de pui. Mărește focul și fierbe timp de un minut sau două, până când lichidul aproape se evaporă.

Dă focul mai mic și adaugă quinoa, menta si pătrunjel. Pune umplutura în dovlecei, acoperă bine cu folie de aluminiu si coace timp de 40 de minute, până când dovleceii sunt fragezi.
SOMON CU FENICUL

Fennel and salmon

2 PORTII:

4 căței de usturoi, tocatI

2 linguri ulei de măsline extra-virgin

2 linguri de rozmarin proaspăt tocat

1 linguriță sare de mare

¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat

2 bulbi de fenicul medii, feliati (1 cm grosime)

½ ceapă roșie medie, feliată

1 ardei roșu, feliat

2 x 175g fileuri de somon

½ lămâie

Incalziti cuptorul la 230 grade C . Într-un castron mare, amestecați usturoi, ulei, rozmarin, sare și piper. Pune deoparte o lingură din acest amestec. Adăugați fenicul, ceapa si ardei în amestecul rămas și turnați-l uniform pe o foaie de copt. Se coc timp de 20 minute.

Întoarcei legumele, apoi puneți fileurile de somon și răspândiți lingura de amestec păstrată. SStoarceți lămâie peste. Coaceți 10-12 minute.

Rețetă italină

2 porții:

-2 linguri ulei de măsline extra virgin

150g ceapă roșie, cuburi

500g dovlecei, cuburi

150g ciuperci shiitake, felii

1 linguriță sare de mare

¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat

400g roșii cherry

1 cățel de usturoi, tocat

1 lingură rozmarin proaspăt, tocat

1 linguriță oregano uscat

110 ml de legume sau supă de pui

1 lingură suc proaspăt de lămâie

75g semințe de pin

2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Opțional: 175g quinoa fiartă sau orez sălbatic

Călește ceapa într-o tigaie, amestecând des, timp de aproximativ patru minute. Adaugă dovlecei, ciuperci, sare și piper. Găteștei încă patru minute, amestecând des. Adaugă roșiile, usturoiul, rozmarinul și oregano și gătește timp de patru minute. Se adugă și sucul de lămâie.
Fierbe timp de un minut, până când sosul se îngroașă. Se adugă semințele de pin și pătrunjelul. Reduceți focul și condimentați cu sare și piper după gust. Serviti cu quinoa sau orez sălbatic, dacă doriți.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel