marți, octombrie 26, 2021

Regimul a fost creat de antrenorul de fitness David Kirsch, iar printre vedetele care au beneficiat de acest program se numără Heidi Klum. O altă „etichetă” a acestei diete este Ann Hathaway, pe care o

cunoaşteţi din filme precum „Diavolul se îmbracă de la Prada” sau „Alice în Ţara Minunilor”. Şi formele Samanthei (Kim Cattrall) din „Sex and the city” („Totul despre sex”)se datorează tot planului alimentar şi de fitness gândit de David Kirsch.

Regulile dietei
Regimul „New York” are trei faze, care durează, în total, opt săptămâni, în care se pierd şase kilograme şi, mai important decât atât, foarte mulţi centimetri, deoarece corpul se remodelează.
Planul de slăbit propus de David Kirsch presupune o dietă foarte săracă în carbohidraţi, din care sunt eliminate alcoolul, zahărul, dulciurile

şi cafeaua. În prima fază, cei care ţin dieta nu vor consuma nici făinoase, fructe, brânzeturi sau lactate. În fazele următoare, carbohidraţii sunt reintroduşi treptat în meniu.
Numărul total de calorii din mâncare se află la limita înfometării – dacă sunt adunate mesele consumate de-a lungul unei zile, în general nu se trece de 1.000 de calorii.
Pentru dieta „New York” este recomandat să consumaţi shake-uri de proteine şi alimente precum albuş, carne de pui, piept de curcan şi ton. Sunt acceptate în meniu şi legumele sărace în carbohidraţi. Nu lipsesc nici grăsimile esenţiale.

Prima

fază
Faza 1 are o durată de două săptămâni, în care nu vă veţi atinge de niciun fel de făinoase – dulciuri, pâine, paste etc. – dar nici de legume precum morcovii sau cartofii. Lactatele sunt şi ele interzise. Alcool nu aveţi voie deloc, iar cafea se poate consuma doar din cea fără cofeină. Interdicţia pentru cofeină vine de la faptul că aceasta influenţează nivelul glicemiei şi poate da, uneori, senzaţia de foame. În primele două săptămâni, meniul zilnic trebuie să adune între 800 şi 1.000 de calorii care provin din albuş – preparat ca omletă sau fiert, carne de pui şi

curcan, peşte şi legume sărace în carbohidraţi (salată verde, castraveţi, ardei, ridichi, spanac, ciuperci).

Iată un exemplu de plan de alimentaţie pentru faza 1 a dietei:
Mic dejun: omletă din două albuşuri, cu spanac şi ciuperci.
Gustare: un shake de proteine (puteţi achiziţiona plicuri din supermarketuri şi să preparaţi băutura acasă).
Prânz: salată de ton (poate fi şi conservă de ton în apă), cu salată verde şi lămâie.
Gustare: un shake de proteine.
Cină: un piept de pui cu legume, preparat la abur.

A doua fază
Faza 2 durează tot două săptămâni, în care sunt respectate

principiile din prima parte a planului de slăbit, cu diferenţa că se introduc, treptat, brânzeturile slabe (brânzica de casă, urda), ouăle cu tot cu gălbenuş, fructele (citrice şi de pădure, care sunt mai sărace în carbohidraţi) şi legumele (puteţi consuma roşii şi morcovi, însă nu cartofi). Numărul de calorii consumate zilnic poate creşte, dar nu trebuie să depăşească 1.000.

Ultima fază
Faza 3 durează patru săptămâni şi constă în introducerea treptată a unor alimente cu un număr mai mare de carbohidraţi decât cele admise iniţial. Astfel, aveţi deja voie să mâncaţi cartofi, câte o felie de pâine integrală, puteţi consuma câte un iaurt degresat dimineaţa, dar totul cu mare atenţie la numărul de carbohidraţi. Numărul de calorii consumat zilnic poate ajunge la 1.200, fără ca această cifră să fie depăşită.

Exerciţiile fizice sunt foarte importante
Foarte importante în această dietă sunt exerciţiile fizice. David Kirsch vă propune să puneţi accent mai ales pe lucratul muşchilor. Dezvoltându-se musculatura, nu numai că veţi pierde aspectul „pufos”, dar corpul dumneavoastră va consuma mult mai multe calorii, pentru că muşchii au nevoie de ele, pentru a fi întreţinuţi şi dezvoltaţi.

 

Ultimele stiri