luni, decembrie 5, 2022

Dieta pe grupe de sânge. Autorul acestei diete medicul D’Adamo considera că grupa noastră de sânge determină modul în care organismul procesează nutrienții. Unul dintre cele mai importante beneficii al acestei diete este acela de combatere al obezității.

Principiul dietei este acela că proteine variate din alimente, pot interacționa diferit, în mod distinct cu celulele organismelor cu grupă de sânge diferită.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre vinul fiert. Când a fost inventată...

Teoria medicului are la bază considerentul că fiecare grupă sanguină are antigene unice care reacționează negativ în contact cu anumite substanțe. Acest lucru poate determina tot felul de probleme legate de greutatea unui individ uman.

Medicul considera și că grupa de sânge, fiind moștenită de la strămoși poate avea diferite stiluri de viață, astfel încât:

Persoanele care au grupa de sânge 01 au avut strămoși vânători. Aceștia aveau o alimentație care evident se baza pe carne. Potrivit medicului Adamo, persoanele cu grupa 01 asimilează rapid proteinele de origine animală, datorită nivelului mare de aciditate de la nivelul stomacului.De asemenea, cei care au această grupă trebuie să facă multă mișcare pentru a obține beneficii alături de dietă.

Te-ar mai interesa: Medic: ”Cătina este un medicament!” Crește imunita...

Persoanele care au grupa de sânge A 2 au avut strămoși fermieri. Aceștia erau obișnuiți să mănânce produse vegetale.

Persoanele care au grupa de sânge B 3 au avut strămoși omnivori. Ei mâncau vegetale, dar și carne și lapte. În cazul acestor persoane este recomandată mișcarea moderată, de exemplu aerobic și jogging.

Persoanele care au grupa de sânge AB 4 au avut strămoși cu caracteristici combinate între A2 și B3.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4-10 decembrie. Dispută pe cer. Alina Băd...

Care sunt beneficiile acestei diete:

Medicul a susținut mereu că alimentația bazată pe grupe de sânge este benefică pentru prevenirea unor boli, dar mai ales pentru combaterea obezității.

Este o dietă în care teoretică persoana nu trebuie să sufere de foame, deci ușor de ținut.

Dieta nu limitează numărul de porții aferente grupelor de alimente permise.

Dieta nu a fost scutită de critici. Sunt unii specialiști care spun că dieta nu ține cont de caracteristicile individuale, ci numai de grupa de sânge a unei persoane. Este posibilă ca în urma acestei să apară anumite carențe alimentare.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru o zodie. Numerolog: Vor susţine...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private