Sari la conținut

Dieta pentru ochi! Ce să mânânci ca să ai ochi sănătoşi

Când mama spunea „mânâncă-ţi morcovii ca să vezi în întuneric” nu glumea. Alimentaţia joacă un rol important în sănătatea ochilor. Beneficiile unei diete bogate în legume, fructe, seminţe nusunt legate doar de consturirea unui fizic atractiv, ci merg dincolo de asta, există diete care ne protejează sănătatea oculară.

Prevalenţa cataractei, a glaucomului, a sindromul ochilor uscaţi/iritaţi şi degenerarea muşchilor este în creştere. Experţii sunt de părere că situaţia se poate înrăutăţii.

Oftalmologii se tem că un consum bogat de alimente procesate scade sănătatea ochilor cu 10 ani.

„Este important să mâncăm legume, fructe, pâine, orez şi alte seminţe, peşte, carne şi 140 de grame de ton în ulei ca să ne protejăm ochii” spune unul dintre experţi.

+ vitamina C, seleniu, cupru, vitamina E şi zincul sunt de asemenea de ajutor în cazul bolilor de ochi

Alimentele bogate în omega 3, bogate în antioxidanţi, carotenoidele protejează ochii de emisiile de lumină albastră(lumina de la laptop, de la smarphone)

Legumele verzi, precum mazărea, spanacul, broccoli sunt, de asemenea, benefice pentru ochi.

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel