luni, decembrie 5, 2022

Dr. David J.A. Jenkins este de părere că dieta pe care o propune în vederea reducerii colesterolului, deşi nu este concepută pentru pierderea în greutate, te poate ajuta totuşi să pierzi câteva kilograme, fiind totodată o investiţie solidă pentru starea ta generală de sănătate. Află, aşadar, care sunt principiile pe care se bazează această dietă şi încearcă să-ţi impui un stil de viaţă sănătos înainte ca organismul să te avertizeze că sănătatea ta risca să se deterioreze.

Te-ar mai interesa: Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu: „Mulți consideră că ...

Şi cum nivelul ridicat al colesterolului creşte riscul pentru contactarea unor afecţiuni cu impact major asupra sănătăţii, merită să iei din timp măsurile ce se impun pentru a evita apariţia hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, obezităţii. Chiar dacă valorile crescute ale colesterolului pot fi tratate cu ajutorul unei medicaţii adecvate, poţi face chiar tu unele schimbări în propriul stil de viaţă, începând, de ce nu, cu aceste recomandări pe care sper că nu le vei ignora.

Creatorul acestei diete încurajează pe cei interesaţi în căutarea unei modalităţi de a face o schimbare benefică în stilul de viaţă, să perceapă propunerile sale ca pe o investiţie în scăderea colesterolului şi, nu ca pe un plan de dietă, greu de respectat.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj al legendarului Pelé după ce a fost m...

Unele studii indică faptul că prezenţa dieta este la fel de eficienta precum o doză de statina, al cărui rol este de a reduce colesterolul ‚rău” din sânge, mai ales în cazul persoanelor care nu reuşesc să facă acest lucru prin dietă. Şi totuşi administrarea acestui medicament poate produce dereglări ale musculaturii striate, care pot fi evaluate printr-un control periodic al unei enzime din sânge numită creatin fosfochinaza. Dacă valoarile acestei enzime sunt normale, nu există riscuri pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Această miere este AUR pentru ficat. Este recomand...

Totodată dieta are rolul de a scădea nivelul zahărului din sânge, lucru deosebit de benefic pentru organism. Principalul obiectiv al dietei se referă la evitarea grăsimilor săturate, motiv pentru care poate fi considerată drept un plan de pierdere în greutate pentru acele persoane care consumă alimente procesate şi alimente bogate în grasmi săturate, principalele vinovate pentru creşterea în greutate. Nu-ţi rămâne decât să-ţi consulţi medicul nutriţionist şi poţi beneficia de această dietă şi în cazul în care îţi doreşti să pierzi câteva kilograme.

Te-ar mai interesa: Dorica Dan: Peste 5.500 de boli rare nu au cod, nu...

Continuarea pe Lyla.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private