luni, aprilie 19, 2021

Dieta Protasov.Multă vreme dieta japoneză cu o descriere detaliată (neoficial se numește «protasovo») deține poziția de lider printre toate metodele de slăbit. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului

că identitatea autorului său nu a fost pe deplin stabilită. Mai mult, este destul de confortabil din punct de vedere psihologic, este ușor de respectat.

Dieta Protasov

Baza dietei sunt legumele și produsele lactate. Dieta include și carne, pește și ouă, dar nu la începutul dietei. Cel mai mare avantaj al acestei diete: multe produse nu sunt reglementate de volum, le puteți mânca în orice cantitate. De aceea, dieta este considerată psihologic confortabilă. Cu toate acestea, există și limitări și trebuie să adere strict la excesul de greutate care a dispărut.

Luați în considerare dieta

Kim Protasov cu descrierea pe săptămâni. Este concepută pentru cinci săptămâni. O perioadă atât de scurtă de timp pentru a respecta o dietă specială – un avantaj cert, deoarece majoritatea tehnicilor de slăbit au o perioadă mult mai lungă.

Cui se adreseaza dieta Protasov?

Publicata pentru prima data in anul 1999 intr-un ziar de limba rusa din Israel, dieta Protasov a devenit populara abia in 2014. Pentru ca dureaza cinci saptamani si este o dieta stricta, dieta Protasov este recomandata persoanelor cu multe kilograme in plus, ce vor sa slabeasca rapid si sa nu se mai ingrase. Eviti efectul

yoyo daca dupa ce termini dieta Protasov revii treptat la alimentatia obisnuita, fara a face niciun fel de excese.

Dieta Protasov. Săptămâna 1

Alimentele pe care ai voie să le consumi:

 • legume crude,
 • produse lactate (brânză, iaurt, brânză),
 • ouă,
 • mere verzi.

Legumele pot fi consumate în orice cantitate. De asemenea, în cantitate nelimitată este brânza de vaci și iaurtul natural. Dar brânza și iaurtul trebuie să aibă un conținut de grăsimi de cel mult 5% . În timpul zilei poți mânca un ou fiert sau trei de prepeliță. În orice cantitate puteți să beți ceai și cafea, dar va

trebui să uitați de zahăr. Fructe doar mere verzi și cu număr limitat: trei pe zi. De asemenea, se recomandă consumul apei potabile de până la doi litri pe zi.

Este imposibil să rămâi flămând, deoarece legumele crude și produsele lactate pot fi consumate fără restricții. De asemenea, fără restricții puteți amesteca salate cu brânză, smoothie-uri din diferite tipuri de legume, iaurt cu mere. Nu există interdicții și restricții pentru timpul de luat masa, dar încercați să luați cina cu trei ore înainte de culcare.

Dieta Protasov. Săptămâna 2

A doua săptămână a dietei Protasov nu necesită

o descriere detaliată, deoarece este identică cu prima săptămână. Mulți «Protasova» (cei care și-au experimentat deja efectul) observă că a doua săptămână este mai ușoară decât prima. S-ar părea că ar trebui să fie opusul, deoarce dieta devine din ce în ce mai monotonă.

De fapt, se întâmplă următoarele: nu există carbohidrați complecși, aport redus de grăsimi, digestie îmbunătățită și organismul se obișnuiește cu metabolismul adecvat. De aceea, în primele zile încă mai dorim să consumăm ceva interzis, până în a doua săptămână, dorința dispare de obicei.

Dieta Protasov. Săptămâna 3

În dieta existentă adăugați carne și pește.

Ȋn următoarele săptămâni ale dietei se vor consuma zilnic legume crude, lactate degresate, un ou, 3 mere, iar în plus, sunt permise 300 gr. de carne slabă de vită, de pui sau de pește, fierte sau la grătar.

În această perioadă, efectele regimului vor începe să devină vizibile, astfel că este esențial ca dieta să fie dusă până la capăt.

În nici una dintre cele 5 săptămâni nu se vor consuma alte alimente decât cele recomandate. Uleiul vegetal, sucurile sau alte alimente care nu se găsesc pe lista dietei trebuie să lipsească din meniu.

Lista alimentelor interzise

Sub o interdicție strictăsunt toate tipurile de produse de panificatie. Este interzis să mănânce mese, care includ făină. Este necesar să se elimine complet toți intermediarii și fast-food, ele nu sunt recomandate organismului, și în plus duc și încălcarea dietei. Feluri de mâncare cu gelatină și băutură din soia pentru pierderea in greutate este imposibila. În plus față de produsele de mai sus este interzis în timpul dietei:

 • avocado;
 • zahăr;
 • sucurile acidulate
 • dulciuri (prajituri, ciocolata, bomboane, etc);
 • conținut de grăsime din lapte mai mare de 5%;
 • mazăre;
 • fasole;
 • îndulcitori
 • alcool.

Ultimele stiri

Parteneri