duminică, octombrie 2, 2022

Dieta Scarsdale a fost creată de medicul Herman Tarnower, specialist în tratamentul persoanelor care sufereau de obezitate. Este un regim dur, sever, greu de ținut, însă rezultatele sunt tentante pentru toți cei care doresc să piardă multe kilograme într-un timp extrem de scurt.

Concepută în 2 faze, una de slăbire, care durează 14 zile şi cea de-a doua de menţinere, dieta Scarsdale are un set de reguli foarte stricte pe care trebuie să le respecţi întocmai. Meniul strict elimină din alimentaţie carbohidraţii, grăsimile, lactatele, alcoolul, dulciurile, sucurile naturale de fructe şi orice băutură răcoritoare.

Te-ar mai interesa: Andreea Tonciu a rupt tăcerea despre scandalul naș...

În perioada de slăbire efectivă va trebui să nu depășești 800 sau 1000 de calorii pe zi.Nu ai voie deloc zahăr, grăsimi și vei limita drastic consumul de lactate, practic ai voie carne și legume. Însă, dacă reușești să respecți regulile acestei diete vei slăbi 9 kilograme în numai 14 zile. Dar, există un mare risc de anemie, sau de producere a carenței de calciu, de aceea este bine să discuți cu medicul tău înainte de a decide să urmezi această dietă destul de severă, mai ales dacă ai și afecțiuni cronice.

Dieta Scarsdale. Iată ce reguli are această dietă:

  • Nu ai voie alcool, îți sunt permise doar apa, ceaiurile neîndulcite și cafeaua fără arme, zahăr sau lapte.
  • Legumele și carnea vor fi gătite fără să adaugi deloc grăsime. Practic, acestea se vor găti prin fierbere, la abur sau la cuptor.
  • După cele 14 zile de dietă trebuie să te oprești, fiindcă pe termen lung există riscul apariției unor deficiențe sau carențe în organism.
  • În timpul dietei sunt permise 3 mese principale, fără gustări între mese și este recomandat consumul a cel puțin 4 căni de apă pe zi. De asemenea, trebuie să mergi pe jos, zilnic, cel puțin 3 kilometri.
  • Ai voie să consumi: carne slabă, ouă, spanac, țelină, morcovi, broccoli, salată verde, grepfruit, roșii, papya, mango.
  • Nu ai voie să mănânci: cartofi, orez, suc, fasole, avocado, dulciuri, ciocolată, lapte, unt, carne de porc, carne grasă în general.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private