Sari la conținut

Dieta care te slăbește în 28 de zile

Sursă: arhiva doctorulzilei.ro

Dieta Spark creată de Chris Downie este urmată de mii de femei din lume promite rezultate spectaculoase în numai 28 de zile. În plus, se pare că acest regim nu are efecte nocive asupra stării de sănătate, iar femeia care o urmează nu suferă prin înfometare. Slăbirea depinde de organismului fiecărei persoane, însă se pot pierde și 10 kilograme în numai 28 de zile.

Dieta se bazează pe 3 principii primordiale, mai exact pe alimentație sănătoasă, exerciții fizice și motivație permanentă.

Dieta Spark este alcătuită din 4 etape. Trebuie respectat regimul alimentar, care include un consum caloric de 1500 de calorii zilnic. Noul stil de viață trebuie să includă și efectuarea unor exerciții fizice.

Persoana în cauză va consuma într-o zi doar 1500 de calorii care vor include: 45-65 % carbohidrați, 20-35 % grăsimi și 16-35 % proteine. Mesele sunt alcătuite din mic dejun, prânz, cina și 2 gustări. De asemenea, pot fi consumate zilnic câte 38 de grame de fibre, care sunt benefice pentru sistemul digestiv, ele facilitează digestia și taie pofta de mâncare.

Dieta este compusă din 4 etape:

  • Prima etapă numită Fast Breack este una de adaptarea a organismului la modificările alimentare. Practic persoana care urmează dieta trebuie să se obișnuiască să-și controleze alimentația. De asemenea, nivelul exercițiilor fizice sunt reduse, cel puțin la început.
  • A doua etapă – Healtht Diet Habits este o etapă care deja aduce schimbări. Se va bea o cantitate mare de apă.
  • A treia etapă – Lifestyle Change este de fapt acceptarea noului stil de viață și beneficiile lui.
  • Ultima etapă – Spreak the Spark este etapa în care se văd deja rezultatele, pierderea kilogramelor, apare determinarea, crește motivația celui în cauză.

Regimul alimentar urmat în timpul acestei diete este unul sănătos și echilibrat, nu presupune înfometare, iar exercițiile fizice sunt foarte importante. Poți alege orice fel de exerciții fizice nu trebuie să mergeți sală, poți alege orice tip de activitate fizică. De exemplu, mersul cu bicicletă, tenisul, înotul, fotbalul sunt indicate, la fel cum și exercițiile fizice realizate acasă sunt bune.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel