vineri, august 19, 2022

Experții au căutat proverbiala fântână a tinereții de generații întregi, iar la un moment dat, să arăți tânăr însemna să te resemnezi cu produse cosmetice scumpe, botox sau chirurgie plastică.

Dietetician: Cel mai bun aliment pe care să îl mănânci zilnic

Pe măsură ce știința continuă să progreseze, dieteticienii au descoperit că somnul, exercițiile fizice pe care le faceți în timpul zilei și cantitatea de apă pe care o beți, toate acestea joacă un rol important pentu sănătate.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Ricotta e urdă, mozarella e cașcaval. C...

Consumul alimentelor potrivite joacă un rol esențial în a te ajuta să arăți și să te simți tânăr. Poate că nu există un superaliment care poate face minuni, dar un fruct anume se apropie destul de mult. Acestea sunt afinele.

„Afinele sunt o forță nutritivă și au un conținut ridicat de antioxidanți, vitaminele A și C și antocianină”, spune Lisa Young, dietetician.

Antioxidanții din acest fructe dețin secretul pentru a arăta și a vă simți mai tineri și pot face mult bine organismului dumneavoastră.

„Acești antioxidanți ajută la prevenirea inflamațiilor și protejează organismul de oxidarea care poate duce la îmbătrânire și la boli”, continuă Dr. Young. „De asemenea, aceștia ajută la protejarea pielii, stres și viața de zi cu zi.”

Te-ar mai interesa: Metoda egipteană: secretul care te ajută să dormi ...

Știința continuă să descopere din ce în ce mai multe secrete în acest fruct. Potrivit unui studiu publicat în Mutagenesis, rădăcina îmbătrânirii provine din daunele pe care ADN-ul tău le preia pe parcursul vieții.

Afinele previn cancerul

Un studiu publicat în European Journal of Nutrition a constatat că afinele nu numai că previn deteriorarea ADN-ului, dar ar putea ajuta și la prevenirea cancerului și a altor forme de boli care au legătură cu mutațiile și distrugerea ADN-ului.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Nici măcar nu trebuie să mâncați afine proaspete – oamenii de știință au descoperit în cadrul aceluiași studiu că versiunea liofilizată a fructului deține aceleași beneficii.

Un alt studiu publicat în Life Extension Magazine a descoperit că fructul poate avea, de asemenea, capacitatea de a prelungi durata de viață și de a vă menține creierul mai sănătos datorită  antioxidanților.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

De ce să mănci mai multe afine

„Afinele sunt ușor de adăugat la dietă – le puteți adăuga la un smoothie, iaurt sau fulgi de ovăz sau vă puteți bucura de un pumn sau două ca o gustare”, spune Dr. Young.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private