marți, noiembrie 30, 2021

Diferența dintre vaccinați și nevaccinați. Medicul Bogdan Oprița a explicat care este realitatea din spitale și în rândul căror categorii virusul este mult mai agresiv. 

Dr. Bogdan Oprița, medic-șef

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre Omicron. Virusolog r...

UPU-SMURD și purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, a subliniat, printre altele, faptul că pacienții vaccinați fac forme ușoare și nu necesită internare sau au nevoie de oxigen doar în cantitate mică, iar cei care sunt nevaccinați ajung, ulterior, intubați sau ventilați.

”În momentul de față, în Unitatea de Primiri Urgențe, noi avem o persoană vaccinată și alte două care nu au dorit să rămână internate. Am obosit să mai spun asta, dar oamenii ar trebui să se vaccineze.
Toată lumea adresează acuzații că valul acesta nu a fost pregătit, dar trebuie spus, totuși, că există o limită

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

fizică a paturilor peste care nu mai poți să crești, efectiv. Pe de altă parte, personalul este același. Noi am crescut de la 14 locuri la Terapie Intesivă, iar acum avem 23 de pacienți internați”, a explicat medicul pentru stirileprotv.ro. 

Virusul este mai agresiv la cei nevaccinați

Medicul a subliniat că cei care se vaccinează fac forme ușoare și pot să plece acasă sau necesită oxigen doar în cantitate mică, cei care sunt nevaccinați ajung intubați sau ventilați.

”Este dovedit că cei care sunt vaccinați cu schema completă sunt purtători de virus timp de cinci zile, în sensul că ei pot fi contagioși

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

numai cinci zile, în timp ce ceilați sunt 14… 28 de zile. Iar agresivitatea virusului la cei vaccinați este mai mică decât la persoanele nevaccinate. De asemenea, s-a demonstrat că o persoană care este nevaccinată este de opt ori mai agresivă în a transmite virusul decât în cazul unei persoane vaccinate. Acestea sunt studii științifice, se pot găsi pe site-ul CNCAV-ului, peste tot. Orice argument în a da acum vina pe cei vaccinați este o absurditate și un nonsens,” a conchis medicul.

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri