Dileme morale: de ce femeile si barbatii gandesc diferit

Dileme morale: de ce femeile si barbatii gandesc diferit
Dileme morale: de ce femeile si barbatii gandesc diferit

Femeile sunt de pe Venus, barbatii de pe Marte cand vine vorba de moralitate, asa arata un studiu efectuat de cercetatori de la trei universitati de pe Glob care au descoperit ca femeile si barbatii gandesc si reactioneaza diferit in fata dilemelor morale.
Femeile si barbatii sunt orientat de „busole morale” diferite, astfel ca vad, gandesc si actioneaza asupra dilemelor morale in mod diferit, arata un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Wilfrid Laurier (Canada), de la Universitatea din Koln (Germania) si de la Universitatea din Texas (SUA).
Femeile tind sa aiba abordari mai negative, mai emotionale, dar mai precaute cand vine vorba de probleme de moralitate care ar putea sa lezeze sentimentele anumitor persoane, spre deosebire de barbati care au reactii mai puternice, mai ferme si mai putin tolerante.
Totodata, femeile empatizeaza mai usor, simtindu-se la acelasi nivel emotional s cognitiv cu alte persoane care sunt antrenate in miezul unei probleme care pune la incercare conceptul de moralitate. Insa tocmai acest tip de echitate face ca femeile sa ia decizii mai dificil, deseori necesitand mai mult timp pentru a lua o hotarare decat necesita barbatii.
Continuarea pe Lyla.ro

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox