vineri, septembrie 17, 2021

În prezent, stomatologia modernă se ridică la standarde foarte înalte și se îndreaptă ferm spre ”ONE VISIT DENTRISTRY”, adică o singură vizita la dentist în care să îți rezolvi eficient problema dentară

cu care te confrunți. Fără durere și cât mai puțin invaziv.

Și la aceste standarde se aliniază și implantul dentar. Rapid, fără durere, fără tăieturi și cu avantaje nenumărate. Ne explică procedura dr. Răzvan Boberis, medic stomatolog în București.

Dacă tratamentul convențional în cazul implantului implică o procedură chirurgicală pentru a-l insera în os, o perioadă de așteptare în care implantul face legătura cu osul, așa numita perioadă de osteointegrare, de minimum  6 luni, și încă două-trei ședințe pentru protezare, noile sisteme nu necesită intervenții chirurgicale, nu au nevoie de

timp de vindecare și se pot realiza într-o singură zi.

Cum se realizează implantul fără tăieturi?

Practic, este nevoie de două etape. Prima, cobsultația. Se scanează 3D oasele maxilare, se ampretează dinții pentru formă, mușcătura și mărimea și se proiectează viitorii dinți. Se află astfel dimensiunea exactă a implanturilor. Sunt livrate apoi de către laborator, inclusiv cu ghidul de montare. Această primă etapă din procesul de implantare fără tăieturi se realizează cu ajutorul computerului tomograf 3D, de ultimă generație.

A doua etapă și ultima – implantarea. ”Imaginile digitale

și tehnicile noi ne permit să plasăm implantul fără tăieturi, prin gingie, fără bisturiu sau suturi și să prevenim necesitatea unei a doua intervenții. Nu există riscul poziționării greșite a dinților, principala cauză a problemelor apărute după realizarea implantului. Poziționarea implantului este perfectă”, explica Răzvan Boberis.

În ziua intervenției, pacientul va pleca acasă cu o coroană temporară atașată implantului, care va fi ținută aproximativ 2 luni de zile. Asta pentru că nu toți pacienții sunt compatibili cu această procedură. Există câteva condiții pentru ca procedura să fie de

succes:

 • duritatea osului este suficientă pentru a obține stabilitate în timpul plasării implantului.
 • cantitatea osoasă este suficientă pentru plasarea implantului
 • absența obiceiurilor care impun o presiune asupra implanturilor, cum ar fi bruxismul
 • respectarea regulilor de igienă și nutriție

Implantul fără tăieturi – AVANTAJE

 • Mai ieftin (restaurarea danturii prin acest sistem inovator este mai ieftină decât restaurarea prin implant dentar clasic)
 • Tratament posibil într-o singură zi
 • Fără durere. Datorită tehnicilor de anestezie utilizate, implantul dentar este realizat

  fără durere

 • Au garanție pe termen lung
 • Asigură recuperarea și funcționalitatea totală în numai 24 de ore
 • Evitarea complicațiilor. Sunt eliminate necesitatea unor proceduri precum extinderea structurii osoase a maxilarului (adiție de os) și complicațiile legate de sinusuri.

Ultimele stiri