Sari la conținut

Dintr-un singur aluat ies 3 straturi diferite – rețeta prăjiturii inteligente

Prăjitura inteligentă este foarte practică și ușor de făcut. Dintr-un singur aluat ies 3 straturi cu o consistență diferită. Ingredientele sunt cele obișnuite pentru o prăjitură, însă, ordinea este aceea care contează. Iată cum se prepară

Ingrediente

4 ouă – separi albușurile de gălbenușuri

un sfert de cană de zahăr

1 linguriță de apă

jumătate de pachet de unt pe care îl punem la foc și îl topim

6 linguri de pudră de cacao

6-7 linguri de făină

2 căni de lapte cald

1 linguriță de oțet

zahăr pudră

zmeură

Modul de preparare

Bate gălbenușurile, zahărul și apa într-un bol până se leagă toată compoziția. Adaugă untul topit, sare, extractul de vanilie și amestecă până când compoziția devine super pufoasă.

Într-un castron separat amestecă cacaua și făina, apoi amestecă-le în compoziția deja formată. Adaugă laptele câte puțin.

Într-un alt castron bate albușurile cu o linguriță de oțet. După ce iese o spumă incorporează o parte din spumă în aluat, apoi pune aluatul în spumă și tot așa până ce se amestecă totul. Pune totul într-o tavă la cuptor și scoate prăjitura după ce devine rumenă. Pudreaz-o pe desupra și adaugă zmeura pentru decor.

Ar trebui să arate ca imaginea de sus.

A.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel