Sari la conținut

Directorii de spitale pregătesc măsuri extreme. Restricţii la operaţii!

sursa foto: Doctorul Zilei
măsuri extreme anti-criză

Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni, Alex Iacobescu, afirmă că, dacă preţurile consumabilelor folosite în spitale vor continua să crească, se va putea ajunge la o selecţie a intervenţiilor chirurgicale.

”În momentul de faţă toate consumabilele, medicamentele s-au scumpit foarte mult, o ducem din ce în ce mai greu, se vede o creştere de 20% a preţurilor acestora. Se simte destul de mult acest aspect prin faptul că trebuie să ne rezumăm exact la strictul necesar.

Încercăm să folosim tot ce e calitate-preţ şi în acelaşi timp achiziţiile să fie făcute foarte calculat”, a afirmat la Medika Tv, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni.

sursa foto: news.ro

”Momentan pot să spun că ne descurcăm, dar dacă vor mai creşte în mod vertiginos preţurile va trebui să facem o selecţie şi să fim foarte selectivi în ceea ce priveşte chirurgia generală şi specialităţile chirurgicale”, a adăugat Alex Iacobescu.

Citeste si:

Cadrele medicale riscă să nu-şi mai primească salariile

Întrebat dacă, în contextul creşterii preţurilor, medicii de la Mioveni au fost nevoiţi să amâne operaţii, medicul a susţinut că nu au fost astfel de situaţii, alegându-se reducerea costurilor ”în alte părţi, de la combustibil, la iluminat”, iar operaţii evaluate la 50.000 de euro pentru pacient au fost realizate în spital.

În ceea ce priveşte discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii altor unităţi sanitare, directorul medical de la Mioveni a povestit că ”în unele locuri, situaţiile sunt chiar critice”, potrivit sursei citate de News.ro.

”Aş prefera să nu dau detalii, pentru că nu vrea să fac anti-reclamă, dar în unele cazuri situaţiile au ajuns să nu se poată plăti salariile personalului”, a mai spus medicul, în acest context.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.