Categories: Ştiri sănătate

Directorul CDC, testat pozitiv pentru Covid-19. Luna trecută, Rochelle Walensky tocmai făcuse a cincea doză (vaccinul de rapel bivalent)

Directorul CDC, testat pozitiv pentru Covid-19. Șefa agenției federale de sănătate publică din America este izolată la domiciliu, cu simptome ușoare. Rochelle Walensky a fost testat pozitiv pentru Covid-19, potrivit unui comunicat emis de agenție sâmbătă.

Walensky este „la zi cu vaccinurile ei”, se spune în declarație, și se confruntă cu simptome ușoare. Ea s-a izolat acasă, conform îndrumărilor agenției sale, care recomandă plasarea în carantină timp de cel puțin cinci zile după testarea pozitivă.

 

Directorul CDC, testat pozitiv pentru Covid-19

Luna trecută, Wallensky primise „vaccinul de rapel bivalent”, adică al doilea „booster”, respectiv a cincea doză, specifică „variantei Omicron”. 

„Personalul de conducere al CDC și contactele apropiate au fost informați de testul ei pozitiv și iau măsurile adecvate pentru a-și monitoriza sănătatea”, se mai arată în comunicatul CDC.

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a fost filmată în timp ce făcea vaccinul de rapel COVID. Luna trecută, Wallensky și alți oficiali din domeniul sănătății au îndemnat publicul american să facă vaccinul de rapel bivalent pentru că acesta sigur va proteja anti-covid.

„Rapelurile actualizate sunt formulate pentru a asigura o mai bună protecție împotriva celor mai recente variante COVID-19 aflate în circulație. Acestea pot ajuta la restabilirea protecției care a scăzut de la vaccinarea anterioară și au fost concepute pentru a oferi o protecție mai largă împotriva variantelor mai noi”, a spus ea.

SUA nu a înregistrat încă o creștere semnificativă a cazurilor Covid

Cazul directorului vine pe fondul îngrijorărilor dintre oficialii administrației Biden și experții în sănătate publică deopotrivă cu privire la o iarnă grea de Covid-19, cu spitalizările deja în creștere în Europa.

SUA nu a înregistrat încă o creștere semnificativă a cazurilor, spitalizărilor sau deceselor, conform datelor CDC, deși aproximativ 360 de persoane continuă să moară în fiecare zi din cauza virusului.

Potrivit Politico, obținerea unui instantaneu în timp real al transmiterii Covid-19 în țară va fi mai dificilă decât în ​​iernile anterioare. La începutul acestei luni, agenția a trecut la raportarea săptămânală pentru datele privind cazurile de Covid-19 și decesele. Majoritatea statelor au încetat să raporteze pozitivitatea testelor sau și-au redus rapoartele de testare.

Vaccinul bivalent Covid-19 pe care administrația Biden îl promovează americanilor este conceput pentru a oferi protecție împotriva tulpinii originale de Covid-19 și a variantelor BA.4 și BA.5, care cuprind acum marea majoritate a cazurilor din țară.

O preocupare deosebită pentru oficialii Biden sunt BQ1 și BQ1.1, ambele subvariante ale BA.5, despre care studiile timpurii indică că pot evita unele tratamente existente pentru persoanele imunodeprimate.

Noul booster, fabricat de Pfizer-BioNTech și Moderna, este încă testat în studii pe oameni și, deși datele timpurii par promițătoare, o imagine completă a modului în care îi protejează pe americani împotriva infecției, transmiterii și spitalizării noilor subvariante nu este încă disponibilă.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

3 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

3 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

4 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

4 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

5 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

5 ore ago

Citeste si: