Sari la conținut

Joe Biden, AVERTISMENT despre riscul unei „apocalipse nucleare”

Președintele american Joe Biden a lansat joi un avertisment în ceea ce privește riscul unei „apocalipse”, pentru prima dată de la Războiul Rece, din cauza amenințărilor Moscovei de a folosi arme nucleare.

Președintele rus Vladimir Putin „nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata lui, s-ar putea spune, este foarte slabă”, a spus Biden, în timpul unei strângeri de fonduri, la New York.

În fața rezistenței ucrainene încăpățânate alimentată de ajutorul militar occidental, Putin a făcut aluzie la bomba atomică într-un discurs televizat pe 21 septembrie. El a spus că este gata să folosească „toate mijloacele” din arsenalul său împotriva Occidentului, pe care îl acuzase că vrea să „distrugă” Rusia. „Nu este o cacealma”, a asigurat el, adăugând că Statele Unite au creat „una anterioară” când au bombardat Hiroshima și Nagasaki în 1945.

„Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy și criza rachetelor din Cuba” în 1962, l-a avertizat joi pe președintele SUA.

Joe Biden, AVERTISMENT despre riscul unei „apocalipse nucleare”

Potrivit experților, un atac atomic ar folosi probabil arme nucleare tactice, cu sarcină utilă mai mică decât o armă nucleară strategică. Dar Washingtonul crede că chiar și un atac nuclear tactic ar putea declanșa o conflagrație mai largă.

Potrivit RRA, liderii a 44 de state de pe continentul european, reuniți pentru două zile la Praga în cadrul comunității politice europene, au condamnat la unison invazia Rusiei din Ucraina și și-au reafirmat unitatea și solidaritatea în fața agresiunii Moscovei.

Atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare brutală a ordinii, păcii și securității pe care le avem în Europa în ultimele decenii, a arătat cancelarul german Olaf Scholz, iar înaltul, reprezentant pentru politică externă al Uniunii Europene, Josep Borrell, a transmis că liderii europeni caută să construiască o nouă ordine fără Rusia lui Vladimir Putin. Și președintele României, Klaus Iohannis, a evocat nevoia de solidaritate și unitate în Uniunea Europeană.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: