duminică, decembrie 4, 2022

Directorul CDC, testat pozitiv pentru Covid-19. Șefa agenției federale de sănătate publică din America este izolată la domiciliu, cu simptome ușoare. Rochelle Walensky a fost testat pozitiv pentru Covid-19, potrivit unui comunicat emis de agenție sâmbătă.

Walensky este „la zi cu vaccinurile ei”, se spune în declarație, și se confruntă cu simptome ușoare. Ea s-a izolat acasă, conform îndrumărilor agenției sale, care recomandă plasarea în carantină timp de cel puțin cinci zile după testarea pozitivă.

Te-ar mai interesa: Gheața neagră”, extrem de periculoasă. Carambol cu...

 

COVID: U.S. CDC director tests positive, has mild symptoms | CTV News

Directorul CDC, testat pozitiv pentru Covid-19

Luna trecută, Wallensky primise „vaccinul de rapel bivalent”, adică al doilea „booster”, respectiv a cincea doză, specifică „variantei Omicron”. 

„Personalul de conducere al CDC și contactele apropiate au fost informați de testul ei pozitiv și iau măsurile adecvate pentru a-și monitoriza sănătatea”, se mai arată în comunicatul CDC.

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a fost filmată în timp ce făcea vaccinul de rapel COVID. Luna trecută, Wallensky și alți oficiali din domeniul sănătății au îndemnat publicul american să facă vaccinul de rapel bivalent pentru că acesta sigur va proteja anti-covid.

Te-ar mai interesa: Ce faci când ai o urgență medicală în weekend? Dr....

„Rapelurile actualizate sunt formulate pentru a asigura o mai bună protecție împotriva celor mai recente variante COVID-19 aflate în circulație. Acestea pot ajuta la restabilirea protecției care a scăzut de la vaccinarea anterioară și au fost concepute pentru a oferi o protecție mai largă împotriva variantelor mai noi”, a spus ea.

SUA nu a înregistrat încă o creștere semnificativă a cazurilor Covid

Cazul directorului vine pe fondul îngrijorărilor dintre oficialii administrației Biden și experții în sănătate publică deopotrivă cu privire la o iarnă grea de Covid-19, cu spitalizările deja în creștere în Europa.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 decembrie. Fiarele de povară muncesc di...

SUA nu a înregistrat încă o creștere semnificativă a cazurilor, spitalizărilor sau deceselor, conform datelor CDC, deși aproximativ 360 de persoane continuă să moară în fiecare zi din cauza virusului.

Potrivit Politico, obținerea unui instantaneu în timp real al transmiterii Covid-19 în țară va fi mai dificilă decât în ​​iernile anterioare. La începutul acestei luni, agenția a trecut la raportarea săptămânală pentru datele privind cazurile de Covid-19 și decesele. Majoritatea statelor au încetat să raporteze pozitivitatea testelor sau și-au redus rapoartele de testare.

Te-ar mai interesa: Mihaela Rădulescu dezvăluiri fără perdea despre vi...

Vaccinul bivalent Covid-19 pe care administrația Biden îl promovează americanilor este conceput pentru a oferi protecție împotriva tulpinii originale de Covid-19 și a variantelor BA.4 și BA.5, care cuprind acum marea majoritate a cazurilor din țară.

O preocupare deosebită pentru oficialii Biden sunt BQ1 și BQ1.1, ambele subvariante ale BA.5, despre care studiile timpurii indică că pot evita unele tratamente existente pentru persoanele imunodeprimate.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 decembrie 2022, cu Mihai Voropc...

Noul booster, fabricat de Pfizer-BioNTech și Moderna, este încă testat în studii pe oameni și, deși datele timpurii par promițătoare, o imagine completă a modului în care îi protejează pe americani împotriva infecției, transmiterii și spitalizării noilor subvariante nu este încă disponibilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private