Sari la conținut

Dismorfia musculară sau obsesia pentru mușchi: Cunoașteți simptomele și metodele de tratament

Dismorfia musculară sau obsesia pentru mușchi: Cunoașteți simptomele și metodele de tratament

Dismorfia musculară (MD) este descrisă ca o afecțiune psihopatologică. Afecțiunea este marcată de îngrijorarea excesivă pentru un defect imaginat în aspectul fizic sau un interes disproporționat în raport cu o anomalie fizică ușoară.

Potrivit WebMD, această afecțiune poate afecta sănătatea mentală, fizică și comportamentală în moduri negative.

Faut-il avoir peur… de la bigorexie? | L'actualité

 

Dismorfia musculară: Cunoașteți simptomele

Persoanele cu dismorfie musculară își percep corpurile ca fiind mai puțin musculare și lipsite de tonus, în ciuda faptului că sunt mai musculare decât media. Această condiție îi poate determina să recurgă la exerciții fizice excesive pentru a compensa ceea ce percep că le lipsește.

Unele simptome ale dismorfiei musculare sunt:

  • anxietate
  • modele alimentare modificate
  • depresie
  • activitate fizică crescută
  • izolare socială

Dismorfia musculară este o afecțiune care afectează mai ales bărbații, în special bărbații care ridică sau se angajează în activități legate de sală. Această condiție poate, de asemenea, expune indivizii riscului de a dezvolta tulburări de alimentație.

Citeste si:

Unele cauze și factori de risc ai dismorfiei musculare pot include izolarea, a fi rușinat sau agresat de corp, expunerea la standarde nerealiste de corp și frumusețe etc.

Tratamentul dismorfiei musculare

Unele metode de tratament pentru dismorfia musculară pot include terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia hormonală, inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) etc.

Deoarece această afecțiune afectează sănătatea mintală, este extrem de esențial să se ofere individului îngrijirea și sprijinul necesar din partea familiei și prietenilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.