Dismorfia zoom: ce este si cum ne afectează de la începutul pandemiei?

Pandemia de coronavirus a adus cu sine multiple transformări la nivelul societății, multe fiind de natură psihologică. Un astfel de complex a fost creat de purtarea măștii de protecție, ce a dus la o creștere a solicitărilor privind intervențiile la nivelul feței, dar și un complex negativ asupra felului în care arătam  cunoscut sub denumirea de Dismorfia Zoom.

Medicul Adina Alexandru ne explică ce reprezintă Dismorfia Zoom și ce putem face pentru a sta departe de această tulburare de comportament.

„Are legătură cu mediile virtuale prin care s-a comunicat în ultimul an, din cauza pandemiei. Știm cu toții că, în ultimul an, munca de acasă a presupus, de fapt, comunicare prin intermediul camerelor video ale diferitelor dispozitive. În urma acestei activități online, s-a constatat chiar de un medic dermatolog care a și dat numele acestei tulburări de comportament, o creștere a cerințelor pentru consultații estetice, în cabinetele dermatologilor din Statele Unite, unde s-a efectuat acest studiu. Motivul pentru prezentarea acestor paciente la consultații, a fost, în proporție de peste 80%, modul în care ele se vedeau în cadrul comunicărilor online, video, pe platforme de tip Zoom și nu numai.

Este o dismorfie. Dismorfia este o tulburare de comportament definită în literatura de specialitate medicală, și înseamnă o percepție alterată asupra modului în care arătăm”, a povestit Adina Alexandru, la Antena 3. 

Cu siguranță există un fond pe care unii dintre noi îl putem avea, sau nu

„Cu siguranță există un fond pe care unii dintre noi îl putem avea, sau nu. Sau chiar tulburări de tip depresie sau anxietate, care, în timpul pandemiei, au fost accentuate chiar și la persoane care înainte nu sufereau de astfel de probleme, au avut un cuvânt de spus inclusiv în această preocupare, uneori excesivă, pentru îmbunătățiri estetice la nivelul feței, sau nu numai, și la nivelul corpului.

Am avut tot felul de paciente, și chiar și eu am constatat această dismorfie Zoom și am avut paciente foarte sincere care mi-au relatat acest aspect. Sunt lucruri reale, care se întâmplă”, a mai povestit medicul.

Tinerele din ziua de astăzi își doresc să arate ca în fotografiile prelucrate cu ajutorul filtrelor

Rețelele sociale, dar și filtrele utilizate, au creat un nou trend în rândul tinerilor, care își doresc să atingă o perfecțiune a imaginii obținută prin aceste filtre.

”Din păcate, aceasta este o altă realitate cu care ne confruntăm, în care a apărut această tendință de a copia, de a încerca să arătăm ca în acele imagini, și domnișoarele, din păcate, sunt la această vârstă ușor influențabilă în care își doresc să arate ca x sau ca y și fac excese.”

 

Recent Posts

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

2 minute ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

32 de minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

o oră ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

2 ore ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

3 ore ago

Citeste si: