luni, august 8, 2022

Pandemia de coronavirus a adus cu sine multiple transformări la nivelul societății, multe fiind de natură psihologică. Un astfel de complex a fost creat de purtarea măștii de protecție, ce a dus la o creștere a solicitărilor privind intervențiile la nivelul feței, dar și un complex negativ asupra felului în care arătam  cunoscut sub denumirea de Dismorfia Zoom.

Medicul Adina Alexandru ne explică ce reprezintă Dismorfia Zoom și ce putem face pentru a sta departe de această tulburare de comportament.

Te-ar mai interesa: Ai senzația de nod în gât? Cauze posibile și anali...

„Are legătură cu mediile virtuale prin care s-a comunicat în ultimul an, din cauza pandemiei. Știm cu toții că, în ultimul an, munca de acasă a presupus, de fapt, comunicare prin intermediul camerelor video ale diferitelor dispozitive. În urma acestei activități online, s-a constatat chiar de un medic dermatolog care a și dat numele acestei tulburări de comportament, o creștere a cerințelor pentru consultații estetice, în cabinetele dermatologilor din Statele Unite, unde s-a efectuat acest studiu. Motivul pentru prezentarea acestor paciente la consultații, a fost, în proporție de peste 80%, modul în care ele se vedeau în cadrul comunicărilor online, video, pe platforme de tip Zoom și nu numai.

Te-ar mai interesa: Avertisment medic neurolog: „Acesta este unul dint...

Este o dismorfie. Dismorfia este o tulburare de comportament definită în literatura de specialitate medicală, și înseamnă o percepție alterată asupra modului în care arătăm”, a povestit Adina Alexandru, la Antena 3. 

Cu siguranță există un fond pe care unii dintre noi îl putem avea, sau nu

„Cu siguranță există un fond pe care unii dintre noi îl putem avea, sau nu. Sau chiar tulburări de tip depresie sau anxietate, care, în timpul pandemiei, au fost accentuate chiar și la persoane care înainte nu sufereau de astfel de probleme, au avut un cuvânt de spus inclusiv în această preocupare, uneori excesivă, pentru îmbunătățiri estetice la nivelul feței, sau nu numai, și la nivelul corpului.

Te-ar mai interesa: Menopauza prematură poate crește riscul de insufic...

Am avut tot felul de paciente, și chiar și eu am constatat această dismorfie Zoom și am avut paciente foarte sincere care mi-au relatat acest aspect. Sunt lucruri reale, care se întâmplă”, a mai povestit medicul.

Tinerele din ziua de astăzi își doresc să arate ca în fotografiile prelucrate cu ajutorul filtrelor

Rețelele sociale, dar și filtrele utilizate, au creat un nou trend în rândul tinerilor, care își doresc să atingă o perfecțiune a imaginii obținută prin aceste filtre.

”Din păcate, aceasta este o altă realitate cu care ne confruntăm, în care a apărut această tendință de a copia, de a încerca să arătăm ca în acele imagini, și domnișoarele, din păcate, sunt la această vârstă ușor influențabilă în care își doresc să arate ca x sau ca y și fac excese.”

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos și eficient exercițiu, potrivit pe...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private