Sari la conținut

Disperarea fără limite a unui părinte! Conducea cu viteză pentru a-și duce copilul la spital, dar oamenii legii au decis să aplice legea în timp de copilul ..

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Poliția Rutieră

Drama fără limite a unui părinte, din Arad! Un tată disperat să își ducă de urgență copilul de doi ani la spital, a condus cu o viteză de 174 km/h. Acestaa fost oprit de oamenii legii pentru viteză, în vederea efectuării formalităților aferente astfelor de situații. Deși șoferul a povestit motivul care a stat la baza acestei acțiuni, oamenii legii nu s-au înduplecat.

Din păcate, micuțul s-a stins din viață după această întâmplare nefericită.

Cazul acestui bărbat a ajuns pe masa judecătorilor care au decis să îi rețină permisul, în ciuda faptului că au transformat amenda în avertisment. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a condus cu 174 km/h pe o porțiune de drum unde viteza maximă acceptată era de 100 km/h.

În timpul procesului, bărbatul a recunoscut că a condus cu viteză explicându-o că a fost nevoit să ajungă de urgență acasă. Soția îi comunicase că fiul în vârstă de doi se simte foarte rău și avea nevoie de ajutor de specialitate la spital.

Magistrații nu au fost însă, deloc, înțelegători. Aceștia au respins cererea de anulare a sancțiunii, arătând că „petentul nu a dovedit în niciun fel cele invocate, iar starea de necesitate nu poate fi reţinută pe baza unei simple susţineri”.

Judecătorii de la Tribunalul Arad, unde s-a și judecat, au admis în parte plângerea, transformând amenda în avertisment. Judecătorii de aici au considerat că, în calitate de agent de pază, depășirea vitezei nu se justifică, potrivit InfoActual.

„Chiar dacă ea ar fi reală, nu justifică starea de necesitate şi nu înlătură sau atenuează răspunderea contravenţională a petentului. În atare împrejurare, era necesar să apeleze Sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă la numărul de telefon 112, nu să circule cu atare viteză, punând în pericol pe ceilalţi participanţi la traficul rutier şi fără însemnele prevăzute de codul rutier pentru autovehiculele care circulă în regim de intervenţie”, au arătat, în decizia lor, judecătorii.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: