vineri, februarie 26, 2021

Unul din efectele dezastruase ale chimioterapieie este pierderea părul, atunci când pacienta se confruntă cu un risc mare de cancer și trebuie să facă aceste ședințe. Pentru o femeie, părul ei este o podoabă a frumuseții, iar imaginea de a avea tunsoarea periuță a bărbaților este una foarte emoțională pentru cele mai multe femei.

Din fericire, Administrația de Medicamente și Alimente a dat undă verde unui dispozitiv care salveză părul în ședințele de chimioterapie. Chimioterapia distruge celulele canceroase, dar afectează și foliculii de păr sănătoși.

Dispozitivul de care vă vorbeam este o cască care se pune pe cap și are proprietatea de a reduce stimularea la nivelul foliculilor de păr, prin răcirea acestora. Reduce fluxul sanguin la nivelul scalpului înainte, în timpul și după tratamentul chimioterapeutic.

Femeile au observat că în decursul unei luni, acestea au pierdut cu 50% mai puțin păr, decât în mod normal. Unele femeie au observat că acest lucru le-a ajutat datorită faptului că cei dragi au putut înțelege mai bine diagnosticul de cancer de sân și au putut să se obișnuiască cu acest lucru mai ușor.

Dispozitivul este primul de acest tip aprobat de FDA și urmează să ajungă în toate clinicile din afară.

A.

Ultimele stiri

Parteneri