Sari la conținut

Doctor: Această carne are cei mai multi paraziți

tip de carne de evitat după 50 de ani
Sursa foto: Pexels
Cand devine carnea dăunătoare pentru organism

Din cuprinsul articolului

Nutriționistul rus Dr. Mihail Ginzburg ne împărtășește în ce cazuri tipurile populare de carne pot fi periculoase. El explică faptul că ouăle de helminți și alți paraziți se găsesc cel mai frecvent în carnea de vită, de porc și de miel.

Carnea cu cei mai mulți paraziți

Expertul subliniază că felurile de mâncare din carne în sânge, în care mediul rămâne pe jumătate fiert, pot dăuna grav sănătății. „Dacă pe friptura gătită există încă sânge, există riscul de infectare cu paraziți, așa că este mai bine să refuzați acest fel de mâncare. Dacă produsul din carne este prăjit complet și nu există părți crude, acest lucru protejează complet persoana de paraziți„, adaugă nutriționistul.

Medicul sfătuiește ca acest produs să fie supus unui tratament termic corespunzător și să nu fie consumat pe jumătate fiert – tratamentul termic la o temperatură de până la 100 de grade timp de 15 minute vă permite să scăpați de paraziți.

Între timp, medicul rus Dr. Vasilisa Ponomareva spune că există mai multe tipuri de carne care sunt considerate sănătoase, printre care pieptul de pui, curcanul, carnea slabă de vită și de miel. Acestea oferă nutrienți importanți și pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

Cu toate acestea, atunci când consumați acest produs, aveți grijă la conținutul de grăsimi. De asemenea, asigurați-vă că îl gătiți cu atenție și că folosiți doar ingrediente de înaltă calitate.

Medicul amintește că consumul unor cantități mari din acest produs poate fi nesănătos. Recomandarea expertului este să consumați doar 400-600 de grame pe săptămână, în funcție de necesarul de calorii.

Expertul adaugă că pieptul de pui conține o cantitate mare de proteine de calitate. Mai ales partea albă este o sursă bună de proteine slabe. În plus, acest produs este bogat în vitamine din complexul B și minerale precum fierul și zincul.

Curcanul are un conținut scăzut de grăsimi, dar este bogat în nutrienți. La fel ca pieptul de pui, acest produs are un conținut scăzut de grăsimi și o sursă bună de proteine.

Curcanul conține, de asemenea, nutrienți importanți precum fier, zinc și vitamine B. Carnea de vită, pe de altă parte, este, de asemenea, bogată în nutrienți, inclusiv proteine ​​de înaltă calitate, fier, zinc și câteva vitamine B, însă are un conținut mai mare de grăsimi în comparație cu puiul, conchide sursa.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: