Sari la conținut

Doctor: ați băut cafeaua greșit până acum

consumul de cafea
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
consumul de cafea

Gastroenterologul american Dr. Sethi, care a absolvit Harvard, avertizează că de multe ori bem cafea „greșit” și astfel ne afectăm sănătatea.

Dr. Sethi împărtășește și avertizează cu privire la obiceiurile noastre proaste de zi cu zi și spune că a bea cafea nu este neapărat dăunător, ci că facem greșeli cu un obicei.

Cum este corect să beți cafea?

„Cafeaua este absolut excelentă pentru creier, intestine și ficat”, spune medicul în vârstă de 42 de ani. El explică faptul că polifenolii găsiți în cafea pot promova bacteriile bune și pot îmbunătăți concentrarea și memoria.

„Adăugarea zahărului în cafea crește glicemia și crește inflamația, ceea ce nu este bine. Luați în considerare alți îndulcitori. O altă greșeală este să nu folosești cafea organică”, spune expertul.

„Cafeaua este acum una dintre culturile cu cel mai mare conținut de pesticide”, notează el. În plus, al treilea său sfat este unul care îi surprinde adesea pe pacienții săi.

Dacă suferiți de reflux acid, nu renunțați la cafea. În schimb, dr. Sethi sugerează să treceți la o cafea mai neagră, deoarece conține mai puțină cofeină și este, prin urmare, mai „blândă” pentru stomac. Dacă nu suferiți de arsuri la stomac, cafeaua ușor prăjită poate fi cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Proprietățile benefice ale cafelei

În primul rând, pe lângă cafeină, care este „responsabilă” de energie, cafeaua conține vitamina P, care întărește pereții capilarelor.

În al doilea rând, oamenii de știință [Institutul pentru Informații Științifice privind Cafeaua (ISIC)] au descoperit că consumul acestei băuturi ajută la reducerea riscului de diabet insulino-independent (diabet de tip 2). S-a constatat că consumul a până la patru cești de cafea pe zi reduce riscul de diabet de tip 2 cu 25% atât la bărbați, cât și la femei.

În al treilea rând, cafeaua are o altă proprietate benefică – un efect antiinflamator. De asemenea, cafeaua afectează microflora intestinală și promovează arderea grăsimilor.

În al patrulea rând, experții de la Universitatea Rutgers (SUA) notează că cafeaua poate combate boala Parkinson și demența.

Expertul în tehnologie biomedicală aplicată și medicină anti-îmbătrânire, cercetătorul Yuri Deigin, vicepreședinte al Fundației Science for Life Extension, observă că majoritatea cercetărilor din întreaga lume sunt dedicate în prezent a două lichide – cafeaua și alcoolul. În ultimii 5 ani au apărut o mulțime de date noi privind cafeaua. Acestea arată că băutorii de cafea au o mortalitate generală mai scăzută și mai puține decese după evenimente cardiovasculare. Riscurile de apariție a bolilor Alzheimer și Parkinson sunt, de asemenea, reduse, depresia este mai puțin frecventă, iar incidența anumitor tipuri de cancer – hepatic, oral, leucemie (un tip de cancer de sânge) și melanom (cel mai agresiv tip de cancer de piele) este mai scăzută.

Expertul avertizează că unele studii au confirmat într-adevăr legătura dintre cafea și creșterea tensiunii arteriale. Dar cele mai bune dovezi sugerează că băutura nu este, în general, dăunătoare pentru sănătate și ajută la reducerea mortalității dacă este consumată în mod rațional. Inclusiv – nu ar trebui să fie băută în timpul vârfurilor de presiune.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel