Sari la conținut

‘Doctorii au crezut că aveam un chist… era de fapt cancer’

Denise Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost trimisă la Spitalul Județean Stafford în cadrul programului de trimitere urgentă a pacienților bolnavi de cancer în două săptămâni, după ce a fost îngrijorată de un nodul la sânul drept.

Însă, în urma unei mamografii și a unei ecografii, i s-a spus că avea un chist, potrivit Express.

Un medic i-a spus că nu are nevoie de o intervenție chirurgicală și că trebuie să meargă la medicul de familie dacă chistul se infectează.

Dar Denise a continuat să fie îngrijorată de nodul, atât de mult încât a exprimat îngrijorarea medicilor în patru ocazii diferite.

În trei dintre aceste ocazii i s-a spus că este vorba de un chist și a fost trimisă acasă cu antibiotice.

După mai bine de doi ani, un medic de familie a trimis-o la o clinică mamară, unde testele au arătat că nodul își dublase dimensiunea, ajungând la 3,8 cm.

În mai 2021 a fost diagnosticată cu cancer la sân și i s-a spus că boala se răspândise la ganglionii limfatici.

Denise, din Blythe Bridge, Stoke-on Trent, a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea țesutului canceros și a ganglionilor limfatici, precum și radioterapiei.

Afecțiune cronică care provoacă umflarea țesuturilor corpului

Ca urmare a tratamentului, Denise a dezvoltat limfedem, o afecțiune cronică care provoacă umflarea țesuturilor corpului.

Ea a solicitat avocaților experți în neglijență medicală să investigheze îngrijirea sa, iar University Hospitals of North Midlands NHS Trust, care administrează County Hospital, a recunoscut că a încălcat obligațiile de serviciu.

Trustul a recunoscut că întârzierea a dus la reducerea șanselor de supraviețuire a lui Denise la aproape jumătate.

În prezent, Denise trebuie să facă anual mamografii pentru a verifica dacă nu i-a revenit cancerul.

Ea a spus: „Deși am participat la mamografii de rutină, mi-am verificat periodic sânii, deoarece niciodată nu poți fi prea atent.

„Când spitalul mi-a spus că am avut un chist și că nu am nevoie de tratament suplimentar, m-am simțit liniștită și ușurată.

„În adâncul sufletului meu eram încă îngrijorată, dar nu aveam niciun motiv să nu cred ceea ce mi se spusese.

„Cu toate acestea, pe măsură ce trecea timpul, am început să devin mai îngrijorată, mai ales că aspectul nodulului se schimba și a început să se mărească.

Diagnostic devastator

„În momentul celei de-a doua trimiteri la clinica mamară eram foarte îngrijorată, dar nimic nu m-a pregătit pentru vestea că aveam cancer.

„A fost absolut devastator, nu numai pentru mine, ci mi-am făcut griji și pentru familia mea.”

A fost la o programare în mai 2021, când un medic de familie a trimis-o la o clinică de sân, unde a fost în cele din urmă diagnosticată cu cancer de sân.

Denise a spus: „M-am luptat să mă obișnuiesc cu diagnosticul meu, dar și să mă întreb dacă s-ar fi putut face mai mult pentru a-l diagnostica și trata mai devreme.

„Unul dintre cele mai greu de acceptat a fost faptul că șansele mele de supraviețuire au scăzut dramatic din cauza întârzierii diagnosticului.

„Tratamentul a fost dificil, iar efectele secundare mă însoțesc și acum.

„Înainte de cancerul meu eram mult mai relaxată și mai sociabilă, dar acum sunt mult mai neliniștită, mai ales în ceea ce privește posibilitatea ca acesta să revină.

„Încă trăiesc cu dureri, iar limfedemul meu înseamnă că nu mai sunt la fel de activă ca înainte și nici la fel de încrezătoare în mine.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel