Sari la conținut

Doctorii i-au spus că e însărcinată, dar de fapt suferea o boală gravă care imită sarcina

O tânără de 22 de ani care ajuns la spital cu dureri de stomac a fost anunțată de către medici că este însărcinată. După mai multe teste, a aflat o veste șocantă.

,,Știam că nu e posibil să fiu însărcinată pentru că logodnicul meu este în armată. La început medicul a crezut că e vorba despre o sarcină extrauterină, însă testele au arătat altceva,” povestește femeia.

După mai multe analize, Frankie Wedgewood a fost diagnosticată cu coriocarcinom o formă rară de cancer care imită sarcina. În cazul acestui tip de cancer, tumorile încep să crească în celulele care, în mod normal se dezvoltă în placentă în timpul sarcinii și continuă să crească chiar dacă este îndepărtată placenta. În plus, coriocarcinomul produce HCG, hormonul sarcinii, de aceea testele de sarcină ies pozitive.

Citeste si:

Dacă nu s-a extins, coriocarcinomul poate fi vindecat prin chimioterapie, însă devine mai greu de tratat în următoarele cazuri:

– s-a răspândit la ficat sau la creier

– nivelul hormonului sarcinii (HCG) este mai mare de 40,000 mIU/mL la începutul tratamentului

– cancerul revine după chimioterapie

– simptomele sarcinii au apărut cu mai mult de 4 luni înainte de începerea tratamentului

– când apare după nașterea unui copil

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.