Categories: Ştiri sănătate

Doctorul care s-a stins din viață la doar zece zile de la administrarea vaccinului AstraZeneca ca urmare a unor „efecte adverse rare”. Ancheta decesului său a scos la iveală mai multe detalii legate de vaccin

Dr. Stephen Wright, din Sevenoaks în Kent, a fost unul dintre primii britanici care au primit vaccinul AstraZeneca împotriva Covid și a murit doar 10 zile mai târziu – o anchetă asupra morții sale a dezvăluit mai multe detalii.

Un medic „în formă și sănătos”, care a fost unul dintre primii britanici care au primit vaccinul AstraZeneca Covid, a murit din „consecințele nedorite ale vaccinării”, a concluzionat un medic legist, potrivit Daily Star.

În calitate de psiholog clinician NHS și lucrător în domeniul sănătății de primă linie, Dr. Stephen Wright, 32 de ani, din Sevenoaks, Kent, a fost printre primele grupuri de oameni cărora li sa administrat vaccinul în timpul pandemiei.

El a murit la 10 zile după vaccin, după ce a suferit o reacție rară la vaccin.

Văduva sa, Charlotte, ia în considerare acțiunea în justiție împotriva AstraZeneca, căruia i s-a aprobat vaccinul împotriva Covid-19 în decembrie 2020, cu o lună înainte ca doctorului Wright să i se administreze doza.

Un mic grup de persoane, printre care se numără și Dr. Wright, au avut o reacție severă la injecție, iar autoritățile din domeniul sănătății cercetează împrejurările, potrivit unei anchete desfășurate miercuri la Tribunalul Southwark Coroner din Londra.

Potrivit raportului medico-legal, Dr. Wright a decedat după o combinație a trei factori: infarct al trunchiului cerebral, hemoragie pe creier și „tromboză indusă de vaccin”.

El a ajuns la Spitalul Universitar Princess Royal din Orpington, apoi transferat la King’s College Hospital, deoarece starea sa s-a agravat rapid, dar natura hemoragiei a determinat imposibilitatea unei operații.

Concluziile legistului: hemoragie cerebrală și și „tromboză indusă de vaccin”

Medicul legist Andrew Harris a descris întâmplarea drept „un caz foarte neobișnuit și profund tragic”.

„Dr. Wright a fost un bărbat sănătos și în formă, care a primit vaccinul AstraZeneca pe 16 ianuarie 2021, s-a trezit cu o durere de cap pe 25 ianuarie și mai târziu a dezvoltat amorțeală la brațul stâng” a declarat legistul.

„Este foarte important să se consemneze că este vorba de vaccinul AstraZeneca – dar asta este diferit de a învinui AstraZeneca” a mai spus legistul.

„Dr. Wright s-a prezentat la o secție medicală imediat după miezul nopții, constatându-se că avea tensiune arterială ridicată și o tromboză a sinusului sagital A fost transferat la King’s College Hospital la ora 6.39 dimineața, dar, din cauza amplorii hemoragiei și a trombocitelor foarte scăzute, nu era apt pentru operație”, a mai spus Andrew Harris.

Soția doctorului Wright a declarat: „S-a precizat clar că Stephen era apt și sănătos și că moartea sa a fost cauzată de vaccinarea AstraZeneca. Pentru noi, acest lucru ne permite să ne putem continua litigiul cu AstraZeneca. Aceasta este dovada scrisă”.

Reacția AstraZeneca

„Suntem foarte întristați de moartea lui Stephen Wright și transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei sale pentru pierderea suferită. Siguranța pacienților este prioritatea noastră, iar autoritățile de reglementare au standarde clare și stricte pentru a asigura utilizarea în siguranță a tuturor medicamentelor, inclusiv a vaccinurilor” a declarat un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

„Din ansamblul dovezilor din studiile clinice și din datele din lumea reală, Vaxzevria (numele de marcă al vaccinului Covid-19 de la AstraZeneca, n.r) s-a dovedit în mod continuu a avea un profil de siguranță acceptabil, iar autoritățile de reglementare din întreaga lume afirmă în mod constant că beneficiile vaccinării depășesc riscurile unor potențiale efecte secundare, extrem de rare.

Autoritatea de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate a acordat o aprobare de introducere pe piață condiționată pentru Vaxzevria în Marea Britanie, pe baza profilului de siguranță și a eficacității vaccinului” a precizat reprezentantul companiei farmaceutice.

 

Recent Posts

Horoscop 13-19 mai. Zodia care primește o sumă mare de bani pe neașteptate

Horoscop 13-19 mai. Un moment cosmic captivant se desfășoară în perioada următoare: Soarele se alătură…

4 minute ago

Hrana ca tratament. Un specialist ȋn nutriție ne dezvăluie secretele unei alimentații care ne menține sănătoși

Orice persoană trebuie să țină cont de multe aspecte atunci când ȋși conturează stilul de…

24 de minute ago

Stațiunea balneară din România renumită pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare

Stațiunea balneară din România renumită pentru tratamentul afecțiunilor cardiovasculare este Covasna. Situată la aproximativ 35…

44 de minute ago

1.500 de lei în plus la pensie, pentru ACEASTĂ categorie de români

1.500 de lei în plus la pensie după recalculare. Noua lege a pensiilor se dorește…

o oră ago

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Descoperire uimitoare a oamenilor de știință

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Cercetătorii chinezi din domeniul oncologiei au descoperit un mecanism…

o oră ago

Citeste si: