marți, iunie 6, 2023

Autoritățile din comuna Râmnicelu, județul Buzău, sunt în alertă după ce doi copii mici au murit la o distanță de 9 zile. Potrivit specialiștilor, micuții erau suspecți de meningită. 

Cei doi micuți, în vârstă de un an, respectiv trei ani și jumătate, au murit la distanță de 9 zile, unul față de celălalt, și au avut simptomatologie asemănătoare, fapt care i-a determinat pe medici să se ducă cu gândul la temuta meningită.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Cauza morții urmează să fie stabilită după analizele amănunțite. Între timp, persoanele care au luat contact cu micuții se află sub tratament, notează sansanews.ro.

Doi copii, suspecți de meningită, au decedat la o distanță de 9 zile

Alerta s-a dat zilele trecute, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde doi copii au murit la scurt timp după ce au fost aduși de părinți în stare gravă. Copiii, se pare, nu aveau nicio legătură și făceau parte din familii diferite. Asemănarea dintre simptome i-a făcut pe medici să creadă că este vorba despre meningită.

Primul copil, o fetiță de un an de zile, a fost adusă de mamă la unitatea medicală pe 19 ianuarie, în jurul orei 22.00.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

Primul copil decedat era în vârstă de un an. Cu aproximativ 5 zile înainte de prezentarea la spital el a prezentat, în domiciliu, scaune diareice și tuse. Mama i-a administrat un antibiotic dar cum simptomatologia s-a menținut, pe 19 ianuarie, ea s-a hotărât să meargă cu copilul la spital. S-au prezentat la ora 22:00 și a murit la ora 01:00. Bebelușul a fost testat și COVID-19, rezultatul a fost negativ, în schimb analizele au arătat că micuțul era pozitiv la rotavirus”, a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog șef în cadrul DSP Buzău.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Al doilea copil, un băiețel de 3 ani și jumătate, s-a prezentat la medic pe 28 ianuarie. Din păcate, și de această dată copilul a fost adus la spital prea târziu, decesul micuțului fiind înregistrat la jumătate de oră de când a fost preluat de cadrele medicale.

În al doilea caz este vorba despre un băiețel de 3 ani și jumătate. A fost prezentat la medic, pe 28 ianuarie, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat pentru diaree și vărsături. I s-a propus internarea, mama a refuzat, însă a revenit la spital la ora 15:00, în aceeași zi, iar la 15:30, în pofida tuturor măsurilor care s-au aplicat, s-a pronunțat decesul”, a spus Carmen Scântei.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Deși, deocamdată, în ambele cazuri, există doar suspiciunea de infecție cu virusul meningococic, iar confirmarea sau infirmarea va fi dată abia peste câteva săptămâni de analizele trimise deja la București, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică sunt în alertă și fac tot posibilul pentru a stabili toți contacții celor doi copilași. Asta pentru că, este vorba despre un virus extrem de periculos care se transmite atât la copii cât și la adulți sau bătrâni.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private