Sari la conținut

Doliu imens! La capătul unei boli grave, o cunoscută sportivă s-a stins din viață

Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Constantin Bălăceanu Stolnici a decedat

Doliu imens! Este anunțul care zguduie din temelii lumea sportului. O cunoscută sportivă a decedat la doar 37 de ani. O boală crâncenă a răpus-o.

Cancerul este una dintre cele mai periculoase boli. Specialiștii spun că printre factorii de risc se numără alimentația nesănătoasă, fumatul, obezitatea sau igiena precară.

Această boală nemiloasă a mai luat o viață, pe schioarea italiană Elena Fanchini, a cărei carieră a fost scurtată de o tumoare, a murit. Avea doar 37 de ani.

La capătul unei boli grave, o sportivă celebră s-a stins din viață

Fanchini a decedat miercuri la domiciliul său din Solato, în apropiere de Brescia, a anunțat Federația Italiană a Sporturilor de Iarnă.

„La capătul unei boli grave, Elena Fanchini s-a stins din viață în locuința sa din Solato (lângă Brescia)”, a precizat FISI într-un scurt comunicat.

Fanchini a murit în aceeași zi în care compatrioata sa Marta Bassino a câștigat super-G-ul la Campionatele Mondiale de la Meribel, Franța, și la două zile după ce Federica Brignone – o altă fostă colegă de echipă – a cucerit aurul la combinată, scrie The Guardian.

Sofia Goggia, care este favorită la coborârea de sâmbătă, i-a dedicat victoria de luna trecută de la Cortina d’Ampezzo lui Fanchini.

Ea a primit permisiunea de a reveni la antrenamente aproape un an mai târziu, dar nu a reușit să revină complet, iar starea ei s-a agravat în ultimele luni.

Fanchini a câștigat o medalie de argint la coborâre la Campionatele Mondiale din 2005 și a câștigat, de asemenea, două curse de Cupa Mondială în cariera sa – ambele la coborâre.

Ea a ratat Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din 2018 din cauza afecțiunii sale.

Surorile mai mici ale lui Fanchini, Nadia și Sabrina, au fost și ele concurente în Cupa Mondială.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel