Sari la conținut

Doliu în lumea medicală. Marele profesor s-a stins din viață

deces
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Doliu în lumea medicală. Trecerea în neființă a marcat un gol un lumea medicală din Româna. S-a stins din viață celebrul medic Teodor Stamate, șeful clinicii de Chirurgie Plastică și Reconstructivă a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi.

El s-a stins după o lungă suferinţă din cauza unei boli incurabile, potrivit BZI.ro.

„Prof. Stamate a fost un om cu totul deosebit și un prieten desăvârșit, un profesionist de marcă, etalon al chirurgiei plastice românești! A format de-a lungul vieții sale numeroase generații de chirurgi plasticieni și a contribuit la promovarea chirurgiei plastice românești pe plan internațional”, a scris un coleg de breaslă, pe rețelele de socializare.

Prof. dr. Teodor Stamat
Sursă foto: Ziarul de Iași

e a fost director al fostului Spitalul Sf. Ioan și profesor emerit la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. De asemenea, a fost și membru de onoare al Academiei de Științe Medicale.

Prof. dr. Stamate a fost cunoscut după ce a avut o tehnică chirurgicală în premieră mondială și a realizat 25.000 de intervenții chirurgicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel