Sari la conținut

Doliu în lumea muzicală! S-a stins din viaţă o figură legendară a televiziunii

doliu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
A murit jurnalistul Dan Georgescu

O figură legendară a televiziunii din România s-a stins din viaţă, iar lumea muzicii autohntone este în doliu. Numeroşi artişti cu care a colaborat de-a lungul timpului i-au adus omagiu pe reţelele de socializare.

Este vorba despre Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV care a iubit enorm cântecul popular pe care l-a promovat în toate emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.

Lacrimi în lumea muzicii populare

Interpreta de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița a fost cea care a făcut anunțul trist printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ne-a părăsit MAMUCA. Florentina Satmari , unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane , cea care a format zeci și sute de artiști ,dandu-le aripi în lumea cantului ! Cu mare durere în suflet va spun drum lin către stele Mamuca , odihna in lumina, aplauze și flori” a transmis pe Facebook cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocarita.

Vestea morții Florentinei Satmari a căzut ca un trăsnet peste toți interpreții care au cunoscut-o și apreciat-o, dar mai ales peste cei care au fost promovați și îndrumați pe drumul muzicii populare.

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu”

Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari a realizat la TVR emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

De-a lungul timpului, muzicii populare și-a pus amprenta în festivaluri precum: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi “Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului “Callatis”, dar şi multe alte emisiunii TV.

Totodată, a realizat șlagăre mari cum ar fi “Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, “Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, “Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu, etc.Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia.

Florentina Satmari s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului “Callatis”, iar din 2004 a realizat emisiunea “Album Naţional” la Naţional TV…(http://www.tvr50.ro/top.php). De asemenea, a realizat o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane), festivaluri folclorice, prin care-a adus atâta bucurie publicului şi îndrăgiţilor interpreţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel