Sari la conținut

Doliu în lumea sportului. O sportivă legendară a murit în somn

tragedie în România
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Nepoată și bunică decedate după ce au mancat pește

Doliu în lumea sportului. Legendara jucătoare americană de golf Kathy Whitworth, care a înregistrat cele mai multe victorii (88, record absolut în istoria acestui sport) în cadrul circuitului profesionist feminin (LPGA), a murit la vârsta de 83 de ani.

„Kathy a încetat subit din viaţă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când se afla împreună cu familia şi prietenii pentru a celebra Crăciunul. Kathy a părăsit această lume aşa cum şi-a trăit viaţa – iubind, râzând, depănând amintiri”, a declarat Bettye Odle, într-un comunicat al LPGA.

Kathy Whitworth a câştigat primul din cele 88 de turnee din LPGA în 1962, iar ultimul în 1985, scrie AFP, citată de Agerpres.

Victorioasă în şase turnee majore, ea a fost prima femeie care a câştigat un milion de dolari în circuit.

„Lumea golfului şi lumea în general a pierdut una dintre cele mai incredibile femei ale sale odată cu moartea lui Kathy Whitworth. Kathy a fost o adevărată campioană, atât pe terenul de golf, cât şi în afara acestuia”, a declarat comisarul LPGA, Mollie Marcoux Samaan.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel