Sari la conținut

Dorina Barcari, acuzații GRAVE: Zeci de pensii au fost tăiate! E o manevră electorală!

pensie
Sursă foto: PhOnline
recalcularea pensiilor

Dorina Barcari, expert în pensii, lansează acuzații grave. Potrivit spuselor sale, zeci de pensii din România au fost tăiate în urma recalculării. Barcari este de părere că a fost vorba de o manevră electorală, astfel încât politicienii să poată să salveze situația și apoi să primească voturi de la pensionari!

În ceea ce privește creșterea pensiilor, Bari nu este convinsă că acestea vor intra pe carduri prea curând!

„Există o recalculare în septembrie și una în decembrie. Sunt datele electorale foarte importante aici.

Sunt niște manevre atât de incorecte și sfidătoare la adresa cetățenilor români.

Ministrul Muncii, acum câteva zile, a spus un lucru care mie mi s-a părut că e bâlbă, dar nu era. A spus că au tipărit 15 milioane de decizii.

Mie mi s-a părut o aberație, însă imediat am primit din toată țara mesaje că au apărut decizii la pensionari de reducere a pensiilor motivată de niște debite create prin erori comise de funcționarii de la casele de pensii și reținerea acestor debite.

Dânșii întâi au emis aceste decizii de reducere a pensiilor ca să spună că le măresc în septembrie. Probabil că o să anuleze aceste debite… Niște manevre”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Dorina Barcari.

Când vor ajunge la pensionari, prin Poștă, deciziile de recalculare

La întrebarea când vor beneficia pensionarii vârstnici de pensii mai mari, Barcari a răspuns: „La anul și la mulți ani! Sunt convinsă că vor fi alte erori, alte încurcături.”

Hotărârea de recalculare a pensiei va fi expediată în plic prin Poșta Română către fiecare pensionar cu confirmarea de primire după data de 10 iulie.

În cazul în care pensionarul nu este la domiciliu în ziua sosirii poștașului, plicul cu hotărârea de recalculare va sta câteva zile la oficiul poștal căruia îi aparține, iar apoi, în cazul în care pensionarul nu a fost încă să îl ridice, adeverința de recalculare a pensiei va putea fi procurată de la casa teritorială de pensii.

Legea pensiilor a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie aceasta prevede o majorare a pensiilor în urma recalculării.

După recalculare, nu va scădea nicio pensie, majoritatea pensiilor urmând să înregistreze creșteri, dintre care unele semnificative (pensii mici cu stagii lungi de cotizare).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel