Sari la conținut

Dormi prost? Atitudinea ta ar putea fi de vină

Alex Korb, cercetător la University of California, Los Angeles, a făcut o descoperire care ar putea ajuta milioane de oameni să se odihnească mai eficient.

Potrivit acestuia, cheia unui somn odihnitor este o atitudinea plină de recunoștință.

Teoria sa este confirmată și de alte studii, Cum ar fi cel realizat de oamenii de știință britanici sau cei japonezi, care au observat de asemenea că oamenii care apreciază ceea ce au dorm mai bine.

Mai mult, aceștia au analizat persoane afectate de dureri cronice care au dispărut în mod miraculos odată cu practicarea execițiilor de gratitudine. Aceleași rezultate s-au înregistrat și în cazul pacienților anxioși sau deprimați.

Un al treilea grup de cercetărori, din Canada, au analizat ce se întâmplă cu creierul oamenilor care-și schimbă atitudinea față de viață și s-au convins că centrul grijilor nu mai era accesat atât de mult ca înainte. Aceștia au descoperit că recunoștința intensifică activitatea cerebrală în zona unde este produsă dopamina, substanța responsabilă de somn și trezie.

Sfatul oamenilor de știință? Petreceți câteva minute pe zi fiind recunoscători pentru un sfat, o întâlnire cu prietenii, soarele de pe cer etc.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel