marți, mai 30, 2023

Ați fost avertizat de către medicul dumneavoastră că aveți colesterolul ridicat?

În acest caz, acum este momentul să luați măsuri pentru a reduce nivelul colesterolului dăunător care v-ar putea pune în pericol de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

În timp ce exercițiile fizice sunt importante pentru sănătăte, deoarece pot ajuta la prevenirea înfundării arterelor de către colesterol, ați putea, fără să vreți, să vă înrăutățițiți sănătatea prin ceea ce beți. Sorbind o anumită băutură încărcată cu zahăr ar putea să vă pună în pericol.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...

De fapt, orice băutură zaharată, cum ar fi sucul de fructe, ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră.

O lucrare de cercetare, publicată în revista American Heart Association, detaliază modul în care băuturile îndulcite cu zahăr sunt asociate cu „modificări negative ale colesterolului lipoproteic de înaltă densitate”.

Pentru a explica, Heart UK spune că colesterolul lipoproteic cu densitate mare (HDL) „ajută la protejarea inimii și a vaselor de sânge împotriva bolilor”.

Prea puțin HDL poate fi dăunător, deoarece lipoproteina densă îndeplinește trei roluri:

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

  • Este antiinflamator
  • Are un efect antioxidant
  • Îndepărtează excesul de colesterol din vasele de sânge și îl readuce la ficat.

Atunci când colesterolul este transportat la ficat, este descompus și eliminat din organism.

Cercetătorii au observat: „Creșterea consumului de zahăr îndulcit poate contribui la dezvoltarea dislipidemiei”.


Ce este dislipidemia?

Experții de la Institutul Național de Sănătate din SUA au explicat: „Dislipidemia este dezechilibrul lipidelor, cum ar fi colesterolul, colesterolul lipoproteic cu densitate scăzută (LDL), trigliceridele și lipoproteinele cu densitate ridicată (HDL).”

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Lipoproteinele cu densitate scăzută sunt considerate tipul „rău” de colesterol, deoarece acest tip de colesterol este cel care se încorporează de-a lungul pereților arterelor, îngustând calea de trecere a sângelui.

Atunci când colesterolul se depune de-a lungul pereților arterelor, se formează ceea ce se numește placă.

În cazul în care o placă rupe un vas de sânge, se va forma un cheag de sânge, care are potențialul de a bloca circulația sângelui către inimă, de exemplu.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Dacă fluxul de sânge către inimă este blocat, iar mușchiul este lipsit de oxigen, acesta începe să moară și se produce un atac de cord.

O altă băutură care ar putea să vă crească nivelul colesterolului este cafeaua presată, potrivit unui expert în nutriție.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private