Categories: Ştiri sănătate

Două condimente ieftine și naturale care reglează glucoza din sânge

Ana Maria Nițu

Pentru acest studiu , dr. Elvira Gonzalez , din Divizia de Nutriție și Departamentul de Alimentație și Știință, de la Universitatea Illinois, împreună cu echipa ei, au încercat să găsească metode naturale și ieftine pentru a lupta împotriva diabetului de tip 2. Studiul a fost făcut pe un număr mare de pacienți(africani-americani, latino-americani ) care nu-și puteau permite medicamentele.

Pentru pacienții cu diabet de tip 2 au fost descoperite două ingredient care scad glucoza din sânge și se găsesc în orice bucătărie.Este vorba despre rozmarin și oregano, condimente foarte populare în bucătăria italiană și latină, informează medicaldaily. Cercetătorii au vrut să vadă cum diferite tipuri de plante și condimente intereacționează cu enzima responsabilă de diabet și dacă au același efect ca medicamentele.

Cel mai bun rezultat a fost în cazul oreganului și al rozmarinului în stare naturală , deoarece conțin antioxidanți, față de cele din comerț care conțin mult mai puțin. De asemenea, oregano uscat din Grecia, oregano din Mexic și rozmarinul inhibă mai bine enzima diabetică decât o face cel crescut în grădină. Chiar dacă rezultatele sunt positive, cercetătorii spun că sunt necesare mai multe teste înainte să se înceapă tratamentul cu aceste două condimente.

Alte condimente care ajută la scăderea glucozei sunt scorțișoara și usturoiul. Un procent alarmant de 8% din americani sunt afectați de diabetul de tip 2, iar aceste condimente ar veni ca o alternativă la cei care nu iși permit medicamentele.

Chiar dacă aceste condimente ajută la reglarea zahărului din sânge, ele nu trebuie să înlocuiască mesele sănătoase și exercițiile zilnice.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

32 de minute ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

o oră ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

2 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

2 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

3 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic