luni, martie 8, 2021

Ana Maria Nițu

Pentru acest studiu , dr. Elvira Gonzalez , din Divizia de Nutriție și Departamentul de Alimentație și Știință, de la Universitatea Illinois, împreună cu echipa ei, au încercat să găsească

metode naturale și ieftine pentru a lupta împotriva diabetului de tip 2. Studiul a fost făcut pe un număr mare de pacienți(africani-americani, latino-americani ) care nu-și puteau permite medicamentele.

Pentru pacienții cu diabet de tip 2 au fost descoperite două ingredient care scad glucoza din sânge și se găsesc în orice bucătărie.Este vorba despre rozmarin și oregano, condimente foarte populare în bucătăria italiană și latină, informează medicaldaily. Cercetătorii au vrut să vadă cum diferite tipuri de plante și condimente intereacționează cu enzima responsabilă de diabet și dacă

au același efect ca medicamentele.

Cel mai bun rezultat a fost în cazul oreganului și al rozmarinului în stare naturală , deoarece conțin antioxidanți, față de cele din comerț care conțin mult mai puțin. De asemenea, oregano uscat din Grecia, oregano din Mexic și rozmarinul inhibă mai bine enzima diabetică decât o face cel crescut în grădină. Chiar dacă rezultatele sunt positive, cercetătorii spun că sunt necesare mai multe teste înainte să se înceapă tratamentul cu aceste două condimente.

Alte condimente care ajută la scăderea glucozei sunt scorțișoara și usturoiul. Un procent alarmant

de 8% din americani sunt afectați de diabetul de tip 2, iar aceste condimente ar veni ca o alternativă la cei care nu iși permit medicamentele.

Chiar dacă aceste condimente ajută la reglarea zahărului din sânge, ele nu trebuie să înlocuiască mesele sănătoase și exercițiile zilnice.

Ultimele stiri

Parteneri