vineri, martie 24, 2023

CANCERUL prezintă riscuri care pun viața în pericol pentru oameni, în special în absența unui tratament. Cu cât este identificat mai devreme, cu atât este mai mare rata de supraviețuire. Două complicații când mergi la toaletă nu trebuie ignorate niciodată.

Cancerul poate lua multe forme, toate acestea rezultând dintr-o proliferare rapidă a celulelor afectate. Există o serie de simptome asociate cu boală, dar nu toate semnele de avertizare sunt clare. În general, simptomele vor fi concentrate în organele care sunt bolnave. Când cancerul afectează intestinul, totuși, majoritatea persoanelor se pot aștepta la două schimbări atunci când merg la toaletă.

Te-ar mai interesa: Institutul Ana Aslan dezvăluie secretul longevităț...

De cele mai multe ori cancerul poate să apară în colon și rect, dar, din păcate, niciunul nu produce simptome evidente în stadiile inițiale.

Cu toate acestea, tratarea devreme a bolii este esențială pentru a primi tratament curativ.

Acest lucru se datorează faptului că boala se răspândește adesea în alte părți ale corpului, ceea ce face dificil de controlat.

Cancer Research UK explică că: „Cancerul intestinal avansat este cancerul care a început fie în pasajul din spate (rect), fie în intestinul gros (colon) și s-a răspândit în altă parte a corpului.

„Simptomele cancerului intestinal avansat pot include simptomele cancerului intestinal care nu s-a răspândit. Alte simptome depind de partea în care s-a răspândit cancerul.”

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

Simptomele generale asociate cu cancerul intestinal includ oboseala, pierderea poftei de mâncare și scăderea nivelului de energie.

Potrivit NHS, peste 90% dintre persoanele cu cancer intestinal au una dintre următoarele combinații de simptome care le afectează intestinele.

Organismul de sănătate explică că aceștia pot experimenta „o schimbare persistentă a obiceiului intestinal – ieșind mai des cu scaunul moale și uneori durere de burtă (abdominală)”.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Alternativ, ei pot observa „sânge în scaun fără alte simptome de pile (hemoroizi) – acest lucru face să fie puțin probabil hemoroizii”.

Ocazional, simptomele pot include un nodul pe care medicul îl poate simți în pasajul din spate sau în stomac, mai frecvent pe partea dreaptă, potrivit Cancer Research UK.

Prevenirea cancerului

Decesele cauzate de cancerul intestinal au scăzut semnificativ în ultimul deceniu, iar conștientizarea semnelor de avertizare timpurie s-a dovedit a fi extrem de benefică.

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

Screening-urile, detectarea mai devreme și un tratament mai bun au sporit semnificativ și ratele de supraviețuire.

Totuși, cercetătorii continuă să sublinieze importanța prevenției, iar acest lucru se poate face într-o multitudine de moduri.

Anumite alimente, cum ar fi mesele procesate, afumate, ar trebui, de asemenea, evitate deoarece conțin substanțe chimice numite nitrozamine.

Unele cercetări sugerează că administrarea unei doze mici de aspirină pe zi poate reduce riscul de cancer intestinal după cinci ani.

Te-ar mai interesa: Atenție! Riști închisoare dacă mai rupi aceste PLA...

Dar riscurile potențiale ale acestui lucru pot depăși beneficiile, așa că un medic ar trebui să fie întotdeauna consultat mai întâi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private