joi, iunie 1, 2023

O fotografie cu un copil abia născut a ajuns virală pe internet. Copilul ține în mână steriletul care ar fi trebuit să o protejeze pe mama lui de o sarcină. 

”Acest sterilet este al treilea pe care l-am folosit. Primele două au funcționat foarte bine,” a declarat mama copilului pentru ziarul Metro. Femeia și-a implantat dispozitivul în luna august și a aflat că este gravidă în luna decembrie. Sarcina avea deja 18 săptămâni. ”Deși nu am plănuit sarcina, și eu și familia mea ne-am simțit incredibil de binecuvântați când am aflat”, a adăugat femeia.

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

După ce a aflat că e însărcinată a mers la ginecolog să vadă ce s-a întâmplat cu steriletul, însă era de negăsit, așa că au presupus că a căzut. La nașterea bebelușului, în timpul operației de cezariană, medicii au avut însă o surpriză- au găsit steriletul pierdut.

Steriletul (dispozitivul intrauterin – DIU) e unoscut ca fiind una dintre cele mai sigure metode de protecție împotriva unei sarcini nedorite: 99%. Odată implantat, acest dispozitiv oprește întâlnirea dintre ovul și spermatozoid și, ca mecanisme secundare acestei “întâlniri”,oprește ovulația, reduce mișcarea spermatozoizilor și nu permite prinderea ovulului fecundat.

Te-ar mai interesa: Cancer tiroidian: un simptom ȘOCANT tăcut care poa...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private