luni, iunie 1, 2020

Ceaiul verde are o influenţă benefică asupra sănătăţii bărbaţilor, afirmă cercetătorii olandezi. Potrivit afirmaţiilor lor, această băutură opreste evolutia cancerului de prostata și îi face pe reprezentanţii sexului tare mai inteligenţi şi mai organizaţi.

 Anumite substante continute de ceaiul verde, ce poarta numele de polifenoli, distrug moleculele care provoaca inmultirea si raspandirea in organism a celulelor tumorale de la nivelul prostatei. De asemenea, polifenolii inhiba cresterea vaselor sangvine care alimenteaza tumorile respective.

Citește și:

“Consumul de ceai verde duce la eliminarea factorilor responsabili cu evolutia cancerului de prostata”, a afirmat coordonatorul studiului, profesor doctor Hasan Mukhtar de la Universitatea din Wisconsin. “Astfel, observatiile noastre confirma studiile anterioare care au demonstrat efectul antitumoral al polifenolilor din ceai asupra mai multor forme de cancer, precum neoplasmul de prostata, de san si de plamani”, a adaugat prof. dr. Hasan Mukhtar.

Citește și:

La un experiment au participat zeci de bărbaţi. Ei au băut ceai verde, iar medicii au urmărit influenţa acestei băuturi asupra lor, precum şi a principalelor componente: aminoacizii, L-teanina şi cofeina.

Astfel, doar o singură ceaşcă de ceai verde a redus oboseala şi a crescut puterea mentală la realizarea unor teste. De asemenea, cercetătorii afirmă că ceaiul verde reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, a cancerului, a accidentelor vasculare cerebrale, a diabetului şi a bolii Parkinson.

Citește și:

Ceaiul ocupa locul al doilea, dupa apa, in topul celor mai consumate bauturi din lume. In tarile unde o persoana consuma, in medie, doi litri de ceai pe zi se inregistreaza o incidenta scazuta a cancerelor de prostata si de san, iar bolile cardiovasculare nu sunt asa de numeroase precum in tarile unde ceaiul nu se afla printre preferintele populatiei.

ANTIINFARCT. Conform unui studiu initiat de doctorul Geleijnse, consumul de ceai reduce cu 70% riscul de infarct, mai ales la femei. Autorii studiului recomanda consumul a circa 400 de mililitri de cea zilnic (doua cani) pentru prevenirea infarctului. “Concluziile obtinute de noi sunt remarcabile daca luam in considerare faptul ca mortalitatea prin infarct face numeroase victime atat in randul femeilor, cat si al barbatilor”, precizeaza dr. Geleijnse.

Parteneri